GVVV doet zichzelf pijn na gelijkspel tegen FC Lienden

VEENENDAAL – GVVV heeft duur puntverlies geleden.
De blauwen uit Veenendaal speelden teleurstellend met 2-2 gelijk tegen FC Lienden en mochten daarmee uiteindelijk de handen dichtknijpen.

GVVV heeft na de knappe overwinning vorige week bij Kozakken Boys vandaag tegen FC Lienden duur puntverlies geleden.
Trainer Niek Oosterlee had zijn elftal vandaag ten opzichte van vorige week weer wat gewijzigd. Danny de Leeuw werd weer naar de bank verwezen waardoor Soufiane Laghmouchi in de basis mocht starten en daardoor speelde GVVV weer het 4-3-3 systeem.

GVVV kan voorlopig geen gebruik maken van Martin van Eck. De aanvaller ondergaat op korte termijn een scan dat duidelijkheid moet geven wat de schade is aan de knie van van Eck.

De Veenendalers begonnen aardig aan de wedstrijd en kwamen in de 8e minuut al op voorsprong door net als vorige week een geweldige goal van aanvoerder Roy Terschegget. Een goed opgezette aanval via de rechterkant kwam terecht bij Sherwin Grot die de bal naar binnen legde naar De Graaf die vervolgens met een hakballetje Terschegget bediende die de bal snoeihard in de kruising joeg.

Lienden had weinig tot niets in te brengen tegen het bij vlagen goed spelende GVVV. Na een kleine 19 minuten spelen nog een goeie kans voor de Veenendalers, maar Taoufik Adnane schoot de bal van een meter of 25 op de lat.

Waar GVVV in de eerste 45 minuten niets aan tegenstand had te duchten van de Liendenaren was dat in de tweede helft wel anders.
Het leek wel of GVVV de voetbalschoenen in de kleedkamer had laten liggen want de start was echt dramatisch. Lienden zette vanaf het begin af druk
op de defensie nadat het direct na rust twee wissels had geplaatst.

GVVV was volkomen van slag en de verdediging had het behoorlijk lastig tegen de kleine maar behoorlijk rappe Guytho Mijland en de ingevallen boomlange Michiel Hemmen.

Lienden kreeg dan ook in de 52e minuut een penalty van scheidsrechter van de Laan nadat Mart de Jong een overtreding begin binnen de 16 meter.
Milad Intezar mocht vanaf elf meter plaatsnemen en raak schieten ondanks dat Johan Jansen wel de goeie hoek koos.

Amper bekomen van de tegengoal moest Oosterlee ook nog eens noodgedwongen Roy Terschegget wisselen. In de eerste helft kreeg hij een behoorlijk tik op zijn wreef, probeerde het nog wel in de tweede helft maar na bijna een uur spelen was het over en sluiten voor de aanvoerder.

Simon Brouwer was zijn vervanger. Het leed werd alleen maar groter voor GVVV want spits Michiel Hemmen mocht een minuut of 5 na de wissel van Roy Terschegget zijn ploeg zelfs op 1-2 zetten. Ongeloof was er te zien op de gezichten van zowel de spelers als supporters van GVVV. Waar er in de eerste helft niets aan de hand was, was van de tweede helft helemaal niets meer over.

Toch kreeg de ingevallen Brouwer direct na de 1-2 van Hemmen de kans op 2-2 maar de aanvaller schoot de bal van dichtbij naast de goal van Timmer.
Oosterlee probeerde middels twee wissels nog wel wat te forceren. Met nog een kleine 20 minuten te spelen bracht de trainer Danny de Leeuw in voor Robin Mulder en korte tijd daarna Wout Blasman voor Soufiane Laghmouchi.

GVVV zette daarmee alles op alles om in ieder geval nog een punt in Veenendaal te houden. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg die kans middels een gegeven penalty omdat Simon Brouwer hevig protesterend naar de leiding nadat deze aan zijn shirtje naar beneden was getrokken. Op advies van de assistent van scheidsrechter van de Laan Legde Rodny Hofman de bal op de stip en liet doelman Timmer kansloos. (2-2).

GVVV probeerde in de slotfase nog wel met lange ballen de 16 in te pompen om alsnog de overwinning te pakken, maar alle hoge ballen waren een prooi voor de lange doelman van Lienden en dus bleef het na 90 minuten bij 2-2, al kreeg Lienden nog wel een paar grote mogelijkheden om alsnog de winst mee te nemen.

Een teleurstellend en onnodig gelijkspel dus voor GVVV dat hiermee twee punten verloor en kantelpunt was misschien wel de noodgedwongen wissel van aanvoerder Roy Terschegget waarmee je vanuit het middenveld toch een stukje creativiteit en extra diepgang miste.

Volgende week speelt GVVV de uitwedstrijd in en tegen Barendrecht aanvang 14.30 uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.