GVVV eindigt seizoen met een lach en een traan

VEENENDAAL – GVVV heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen.
De Veenendalers wonnen in een knotsgekke wedstrijd uiteindelijk met maar liefst 6-5 van Rijnsburgse Boys.

Het seizoen zit erop voor GVVV. Kort terugkijkend was iedereen het er wel over eens: het was een wisselvallig seizoen.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.
De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (de laatste van dit seizoen) was en werd er één van afscheid nemen van een aantal grote blauwe iconen.
Roy Terschegget (9), Bart Hulsbos (9) en Simon Brouwer (12) seizoenen dienstverband, assistent Jan Diepeveen (10) en materiaalman Jan Nagel (16) en verzorger van het tweede elftal maar voorheen jaren lang van het eerste verzorger Arend Buitenhuis.

Tevens nam GVVV deze middag afscheid van Bart van de Beek, Sherwin Grot, Guido Janssen, Robin Segers, en Mo Bendadi.

Je kan dan wel een draaiboek van tevoren in elkaar zetten, maar dat het ook anders kan lopen dat bleek deze middag wel weer. Het moest een mooie middag worden dat het uiteindelijk ook werd, maar die ook anders liep dan vooraf was gepland.

Fans van Simon Brouwer en met name initiatiefnemer en ex GVVV speler Rudy Hack kwam op het idee om een spandoek te maken die qua statistieken nog aangevuld moet worden van deze wedstrijd, maar het spandoek met het goudhaantje/gouden pik enzovoort mocht er zijn.

GVVV kende een bliksemstart met Simon Brouwer als aanvoerder vandaag. De blauwe wilde het publiek nog iets bieden en dat deed het voor een groot gedeelte van de wedstrijd ook. Binnen drie minuten was het al raak. Een afstandspegel van een meter of 20 van Mart de Jong belandde via de onderkant van de lat achter de goalie van RBB.

De Veenendalers die het gehele seizoen moeite hadden het net te vinden hadden dat in de eerste helft zeker niet want er werd lustig op los gescoord. Twee keer Simon Brouwer éénmaal Mart de Jong en één maal Jeremy de Graaf zorgde voor een maar liefst 4-0 ruststand maar vlak voor die 4-0 ontspon zich een bizar moment.

Er werd druk overleg gevoerd over een mogelijke wissel. Bart Hulsbos werd naar de kant geroepen zou gewisseld worden uiteindelijk toch niet, maar korte tijd later toch weer wel. Dit alles had te maken met de vader van Hulsbos die door het ambulance personeel verzorgd werd. Zwaar geëmotioneerd verliet Bart Hulsbos het veld die uiteindelijk direct na rust gelukkig weer terug het veld op kwam en in de dug out kon plaats nemen. Alles viel gelukkig mee met pa Hulsbos.

De tweede helft was er één die veel mensen niet meer snel vergeten. Trainer Niek Oosterlee had na een uur spelen de afscheid nemende doelman Bart van de Beek ingebracht die wel op een hele zure manier afscheid nam. Al startte de Veenendalers prima en kwam GVVV door Jeremy de Graaf na een uur spelen zelfs op 5-0! Wat er daarna gebeurde… sloeg werkelijk nergens op.
Binnen een tijdsbestek van vier minuten 66-69 minuut scoorde de gasten maar liefst vier keer!!

Ongeloof langs de kant, op de tribunes en in het veld. Wat gebeurd hier? Eerst was het Guido Janssen die deze wedstrijd ook afscheid nam en in was gevallen voor Bart Hulsbos vlak voor rust die ongelukkig de eerste treffer voor Rijnsburgse Boys voor z’n rekening nam, maar daarna ging het ineens wel heel erg hard. De Uien kwamen terug tot 5-4 en was het GVVV dat ineens in een hele andere situatie terecht kwam. De ruime voorsprong was weg, en menig blauwe keek elkaar aan en vroegen zich af… het zal toch niet he?

Nee gelukkig niet want met nog een minuut of tien te spelen was het Jeremy de Graaf die de thuisploeg op 6-4 wist te zetten en daarmee de wedstrijd in het slot gooide. Toch of toch niet? Waar Bart van de Beek een schot van Tillema vlak voor tijd nog wist te keren, was er een hachelijk moment aan de andere kant. Een duidelijke goal van Jeremy de Graaf werd niet goedgekeurd door scheidsrechter Ruperti. Uiteindelijk werd het vlak voor het einde nog 6-5 door een doelpunt van Jeffrey Jongeneelen.

Gelukkig bleef het hierbij en kon er na 90 minuten afgefloten worden en alsnog een feestje gevierd worden.

Al met al een wedstrijd met een lach en een traan, veel doelpunten waarvan twee voor aanvoerder Simon Brouwer die iets heeft met wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys gezien het verleden en iedere speler op een eigen manier afscheid nam van de club.

GVVV eindigt dit jaargang de competitie als koploper in het rechter rijtje op de 10e plaats met 49 punten uit 34 wedstrijden

Na afloop werd er voor het publiek in de kantine afscheid genomen van de blauwe iconen. Hieronder de link die u kunt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.