GVVV en FC Lienden blijven steken op gelijkspel

VEENENDAAL – GVVV heeft wederom geen drie punten kunnen bijschrijven.
De Veenendalers bleven zaterdag tegen laagvlieger en streekgenoot FC Lienden steken op een 1-1 gelijkspel.

Op een zonnig sportpark Panhuis maakte de supporters zich op voor een heerlijke pot voetbal, want FC Lienden de ploeg van trainer Hans Kraaij kwam op bezoek. Achteraf was iedereen het met elkaar eens: het was aan de kant van GVVV niet echt best vandaag.

Veel slappe ballen, te weinig vanuit eigen kracht (het middenveld) spelen, te veel en te vaak de lange bal hanteren waardoor deze zo lang onderweg was dat de tegenstander te gemakkelijk de bal kon onderscheppen en het belangrijkste een veel te laag baltempo. FC Lienden tekende vooraf voor een punt gezien de situatie waarin zij momenteel zitten, maar achteraf had er misschien wel meer ingezeten al mogen we achteraf ook wel weer blij zijn dat we hier niet verliezen waren de woorden van Lienden spits Danny van den Meiracker na de wedstrijd.

GVVV begon nog wel vrij aardig aan de wedstrijd, maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Vlak voor rust was het FC Lienden dat vrij verrassend op voorsprong kwam. Na balverlies op het middenveld werd Bendadi de diepte ingestuurd en kwam alleen voor doelman Johan Jansen te staan, maar kon niet voorkomen dat de gasten op 0-1 kwamen.

Hoe graag GVVV ook wilde de tweede helft om de achterstand ongedaan te maken, was het met name Danny van den Meiracker die na ruim een kwartier in de tweede helft de mogelijke beslissing op zijn schoenen had. Gelukkig voor iedereen met een GVVV hart schoot hij de bal hoog over het doel.

GVVV zette nog maar een keer aan. Drukte de gasten meer naar achteren, maar de kansen waren schaars. Tot de 71e minuut. Verdediger Bart Hulsbos kreeg vanuit een corner de bal voor zijn voeten en in één beweging schoot hij van randje zestien hard en laag achter doelman Schimmel. 1-1.

Wachten leek het op de tweede van GVVV, maar door de tweede gele kaart voor Wilco den Hartog in de 86e minuut leek de thuisploeg dit punt te moeten koesteren. Maar ondanks dat GVVV op dat moment met 10 man speelde kreeg de thuisploeg nog wel de beste mogelijkheden op de overwinning. In de 93e minuut leek GVVV er alsnog met de overwinning vandoor te gaan.

Invaller Mohammed Aijach haalde van randje 16 meter uit schoot de bal op de paal. De bal kwam voor de voeten van Roy Terschegget die de bal leek binnen te tikken maar Jeremy de Graaf zette als laatste zijn voeten er nog tegen waardoor de scheidsrechter resoluut was in zijn beslissing om het doelpunt af te keuren wegens buitenspel. Kort daarna floot scheidsrechter Erwin Blank af en eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week wacht er voor GVVV dat het dan moet doen zonder de geschorste Wilco den Hartog een uitwedstrijd bij Jong Sparta.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.