GVVV hard onderuit bij Koninklijke HFC

HAARLEM – GVVV is bij HFC genadeloos hard onderuit gegaan.
De Veenendalers verloren met 4-0.

Waar GVVV de afgelopen weken een prima serie wisten neer te zetten, ging het in Haarlem hard onderuit.
Op basis van de eerste helft was de 2-0 geflatteerd, maar op basis van de gehele wedstrijd mochten de Veenendalers blij zijn dat doelman Johan Jansen op die ene ketser na zijn ploeg regelmatig met name in de tweede helft in de wedstrijd hield, want het had ook maar zo 6-1 kunnen zijn na 92 minuten.

Waar het eerste half uur nog aardig was, en niets aan de hand waren het drie persoonlijke fouten van zowel Roy en Wilco (balverlies) en daarna Rodny Hofman die op een plek waar het niet gevaarlijk kon worden een vrij domme en onnodige overtreding maakte die de 1-0 inleidde. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen, en van de Slot stuurde doelman Johan Jansen de verkeerde hoek in 1-0 na bijna een half uur spelen. GVVV was dan wel iets meer aan de bal, maar in de omschakeling was de thuisploeg levensgevaarlijk.

De enige mogelijkheid die GVVV kreeg was een voorzet vanaf links op de meegelopen Sherwin Grot maar die kon zijn voet amper tegen de bal krijgen waardoor de bal voorlangs het doel ging.

Vijf minuten later was het van Eindhoven die verwoesten hard uithaalde op het doel van Jansen, maar die wist de bbal met een geweldige save zijn handschoen nog tegen de bal te tikken. Veel kansen wisten de blauwe niet te creëren. Net als vorige week liepen veel mensen in de bal, geen of te weinig diepgang en kon het middenveld de bal voorin maar moeilijk kwijt.

Bij de 2-0 vlak voor rust was er vooraf veel onnodige irritatie aan de kant van de Veenendalers. Vanuit die cornerbal die gegeven werd en daardoor veel irritatie ontstond was de concentratie en organisatie bij GVVV compleet verdwenen en was het Boer die door slecht verdedigen de bal vrij gemakkelijk kon inkoppen.

De tweede helft was het GVVV die sterk uit de startblokken kwam, maar tot grote kansen kwam het niet, maar waren de kansen wanneer HFC voor het doel van GVVV kwam levensgroot. Wederom uit de omschakeling was het de thuisploeg die de 3-0 mocht aantekenen. Een kleine twintig minuten voor tijd was het Jansen die de bal losliet en Boer die de bal voor z’n voeten kreeg en kon intikken (3-0).

En alsof het niet erger kon, gebeurde het toch. Tien minuten voor het einde was het een eigen goal van Bart Hulsbos die vanuit een voorzet vanaf rechts de bal ongelukkig voor z’n voeten kreeg Jansen wist te passeren.

In de tweede helft mochten zowel Mulder (62), Segers (66) en Blasman (84) nog invallen, maar de wedstrijd was bij de eerste wissel al gespeeld en was het vertrouwen en geloof in een goed resultaat bij de spelers van GVVV verdwenen.

Voorlopig heeft de selectie van GVVV even rust die deze goed kunnen gebruiken. De blauwe kunnen terugkijken op een redelijke eerste helft van de competitie, waar het hier en daar wat onnodige punten heeft laten liggen.

Wel komen er een aantal spelers op vrijdag 28 december in actie tijdens het jaarlijks terugkerende Jan Rebergen bokaal.
Op het veld komt de selectie en staf begin januari 2019 weer bij elkaar. Op 5 januari speelt GVVV een oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Maastricht tegen zondag hoofdklasser RKSV Minor.

De eerstvolgende competitiewedstrijd volgt als de weergoden het toelaten op zaterdag 12 januari de uitwedstrijd in Rijnsburg tegen Rijnsburgse Boys. Aanvang 15.30 uur.
Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.