GVVV houdt knap stand met gelijkspel in Rijnsburg

RIJNSBURG – GVVV heeft vanmiddag één punt overgehouden.
De Veenendalers speelden in een geweldige en spannende pot met tien man met 3-3 gelijk.

Voor GVVV zat dit weekeinde de winterstop er weer op. Na een vooralsnog korte winterstop was het vanmiddag de beurt aan de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Voor Niek Oosterlee die vanmiddag weer op de bank zat bij de Veenendalers was het weer een bijzondere wedstrijd tegen zijn oude ploeg.

Oosterlee onderging de afgelopen weken een heupoperatie en was vorige week tijdens de oefenwedstrijd in Nuth ook al even van de partij.

GVVV startte met een aantal verrassende wijzigingen in de basisopstelling. Rodny Hofman was geschorst en daarvoor speelde Laurens van der Voort, Bart Hulsbos was niet fit genoeg om te starten en voor hem in de plaats centraal achterin stond Guido Jansen die terug kon kijken op een uitstekende wedstrijd en een doelpunt. Voorin kreeg Soufiane Laghmouchi het vertrouwen wat ten koste ging van Sherwin Grot die met zijn invalbeurt nog van belangrijke waarde bleek te zijn.

Dan de wedstrijd. De blauwe begonnen vrij aardig aan de wedstrijd. Het kwam op een verdiende voorsprong door een goal van Soufiane Laghmouchi. Jeremy de Graaf legde vanaf de linkerkant terug op Laghmouchi, die de bal knap tussen twee verdedigers doorspeelde en alleen voor de keeper niet faalde.

Vanaf dat moment was het toch wel genieten van beide ploegen. Zowel de thuisploeg als GVVV kregen een paar aardige mogelijkheden. Tot minuut 32. Mart de Jong kwam ongelukkig in botsing met Joël Tillema. Scheidsrechter van den Elzen riep vasthouden en waar iedereen wachtte op een mogelijke gele kaart voor de middenvelder trok de leidsman tot ieders verbazing een rode kaart voor de Jong. De middenvelder gaf na afloop van de wedstrijd aan dat het ging om een ongelukkige botsing wat Tillema ook aangaf dat er niks aan de hand was en de aanvaller van de thuisploeg opstond en er van uit ging dat GVVV een vrije trap mee zou krijgen.

Ruim een uur moest GVVV met een man minder spelen en leek het dus meer tegenhouden dan dat de blauwe nog aan aanvalllen zou toekomen maar niets was minder waar, want het werd zelfs 0-2 door een scrimmage voor het doel van Rijnsburgse Boys. Guido Janssen schoot de bal simpel binnen.

Lang kon GVVV niet genieten van deze voorsprong want de thuisploeg kwam door uitglijden van Adnane terug in de wedstrijd. Vanaf een meter of 10 kon Gielisse de bal onder doelman Johan Jansen schieten die overigens vanmiddag zijn 250e wedstrijd voor GVVV keepte en terug kon kijken op een geweldige partij!!

GVVV wist de voorsprong met 10 man vast te houden en kon zich opmaken voor een zeer hete tweede helft.
De thuisploeg dicteerde het spel en GVVV hoopte er een aantal keer gevaarlijk uit te komen. De kansen/mogelijkheden waren dan ook voor Rijnsburgse Boys. Regelmatig was het net alsof we op een kermis stonden te kijken naar een schiettent op het doel van Johan Jansen die met fenomenale en soms bijna onmogelijke reddingen zijn ploeg op de been hield.

Jansen keepte vandaag werkelijk de wedstrijd van zijn leven en de thuisploeg konden doen wat ze wilde, maar passeren leek er niet in te zitten terwijl het regelmatig wachten was op de gelijkmaker. Toch kreeg GVVV af en toe de ruimte om eruit te komen en grote kansen te creëren. Met name Jeremy de Graaf kreeg liet een aantal keer de mogelijkheid liggen bij een 1 op 1 situatie met de keeper om de wedstrijd in het slot te gooien.

Wat GVVV dan niet lukte in aanvallend opzicht lukte het de thuisploeg na een misschien tiental pogingen uiteindelijk wel. Na een uur spelen komt Rijnsburgse Boys op gelijke hoogte. Jeroen Meefout kopt vanuit vrije positie de gelijkmaker in.

De ban leek hiermee gebroken te zijn de krachten leken bij GVVV weg te vloeien maar waar de thuisploeg alles op alles zette om nog voor de winst te gaan: verdediger Opoku werd gewisseld voor aanvaller en ex GVVV speler Frank Tervoert waardoor de thuisploeg 1 op 1 ging spelen.

GVVV wisselde korte tijd later ook door Sherwin Grot in te brengen voor Soufiane Laghmouchi. Dit bleek een gouden wissel want koud in het veld kwam er een geweldige lange bal van Johan Jansen die de bal precies voor de voeten van de weggestuurde Grot wist neer te leggen. De invaller kwam 1 op 1 te staan met de doelman, passeerde deze en kon de bal zo binnen schuiven.

Zou het dan toch was de vraag bij veel blauwe supporters die waren meegereisd vanuit Veenendaal? Met tien man ruim een uur spelen, waar het niet veel meer aan voetballen toekwam na die rode kaart van De Jong, het in de tweede helft letterlijk een schiettent was voor het doel van Johan Jansen maar GVVV die vlak voor tijd op een 2-3 voorsprong kwam dat in Rijnsburg een geweldige stunt uit ging halen?

Helaas want amper bekomen van dit geweldige moment was het een kleine drie minuten later Frank Tervoert die een voorzet uitstekend tegen de touwen kopt en zijn ploeg weer op gelijke hoogte zette.

Een hete slotfase brak aan, met name voor GVVV want dat moest nu de 3-3 over de streep trekken en dat lukte wonderwel.

GVVV kon terugkijken op een wedstrijd met twee gezichten. Waar het met elf man aardig in de wedstrijd zat, op 0-1 kwam en zelfs met tien man op 0-2, en door een belachelijke rode kaart na een half uur spelen van de Jong GVVV te snel de 1-2 omde oren kreeg, de blauwe nog grote kansen liet liggen op de 1-3.

In de tweede helft was het meer tegenhouden voor de Veenendalers en Rijnsburgse Boys met regelmaat de geweldig keepende Jansen niet wist te passeren, althans tot de 2-2 kreeg GVVV nog een aantal grote kansen om alsnog de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

Helaas gebeurde dat niet maar Niek Oosterlee kan zeer trots zijn op zijn ploeg en dan misschien wel zonder de rest tekort te doen op Johan Jansen, Guido Janssen en Laurens van der Voort. Met name de laatste twee hebben de eerste helft van het seizoen amper of geen speelminuten gemaakt. Wat GVVV vanmiddag heeft laten zien: er stond een echt en hecht team dat werkelijk voor elkaar iedere meter wilde strijden en die met name na het wegsturen van de Jong letterlijk alles hebben gegeven om toch met een goed gevoel en minimaal een punt terug te kunnen reizen naar Veenendaal.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Aanvang 14.30 uur.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.