GVVV krijgt iets teveel met overwinning op IJsselmeervogels

VEENENDAAL – GVVV heeft weer van IJsselmeervogels gewonnen.
Net als in de uitwedstrijd wonnen de Veenendalers tegen de verhouding in deze keer met 3-2

Soms heb je van die wedstrijden waarvan je kan zeggen: soms krijg je niet wat je verdient en soms verdien je niet wat je krijgt.
Deze wedstrijd was er één voor GVVV. IJsselmeervogels dat voor haar laatste kans speelde om de titel, was de gehele wedstrijd de betere maar kreeg niet wat het verdiende. In de eerste helft waren de grootste kansen voor de gasten waaronder twee ballen op de paal. Een schot van Danny van de Meiracker en een kopbal van Ali Akla.

Maar het was GVVV dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Roy Terschegget dook de 16 meter in schoot de bal laag en blind voor de goal van de Vogels. Eef van Riel liep ongelukkig tegen de bal en passeerde zijn eigen doelman Jaimy Schaap (1-0).

Lang kon GVVV er niet van genieten want meteen na de aftrap trok Wilco den Hartog Olijfveld naar de grond en kon de scheidsrechter niets ander doen dan een penalty geven. Danny van de Meiracker stuurde doelman Johan Jansen de verkeerde hoek in en zette de Vogels verdiend op gelijke hoogte (1-1). In de extra tijd van de eerste helft was er nog wel de levensgrote kans voor Bart Hulsbos. De kopbal van de verdediger werd door Justiana van de lijn gehaald. Korte tijd daarna kwam GVVV alsnog op een 2-1 voorsprong: de vogels kregen de bal niet uit de 16 meter waardoor Hulsbos de bal met de borst goed voor z’n voeten legde en de bal nog maar eens inbracht op het hoofd van Roy Terschegget die kopte de bal heerlijk achter doelman Schaap.

Na de rust was er eigenlijk maar één ploeg die het spel bepaalde en dicteerde. IJsselmeervogels moest ten koste van alles winnen om nog enigzins mee te kunnen blijven doen om de titel.

IJsselmeervogels startte fel aan de tweede helft wat resulteerde in de gelijkmaker na 54 minuten spelen. Van de Meiracker kreeg alle ruimte om Olijfveld met een halve lob weg te steken op de Harder die vervogelns de bal keurig voorgaf op Olijfveld die de bal simpel in kon tikken. (2-2)

De Vogels zette nog maar een keer aan en werd ook met de minuut sterker. GVVV kwam er af en toe uit maar hele grote kansen waren niet te noteren voor de Veenendalers. Het was voor de ploeg van Niek Oosterlee meer tegenhouden.

Waar het wachten was op de 3-2 voor IJsselmeervogels viel deze onverwacht toch nog voor de thuisploeg. Eerst was er de grote kans van Jeremy de Graaf, maar die schoot de bal voorlangs, maar in de dying seconds was daar uitgerekend Sherwin Grot die GVVV alsnog drie punten bezorgde. Met een geweldige passeerbeweging stuurde de aanvaller de twee verdedigers het bos in, creëerde zo de ruimte voor zichzelf en met een chip passeerde Grot de doelman en meteen na dat doelpunt was het gedaan.

GVVV was vandaag de mindere vandaag, kreeg wat het niet verdiende maar de paaseieren zullen er de komende dagen niet minder om smaken. IJsselmeervogels daarentegen staat nu acht punten achter op AFC en kan wel fluiten naar de titel.

Zaterdag 4 mei speelt GVVV de uitwedstrijd in en tegen Lienden. Aanvang is 14.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.