GVVV met speels gemak langs De Treffers

GROESBEEK – GVVV heeft vanavond een overtuigende zege geboekt.
Met overtuigend spel en speels gemak boekte de Veenendalers een 0-3 overwinning.

GVVV heeft misschien wel een onverwachte, maar een meer dan verdiende overwinning geboekt. De ploeg van Niek Oosterlee had maar de beschikking over 14 veldspelers en een keeper. De blauwe hadden buiten de al langere tijd geblesseerde spelers: Laurens van der Voort, Martin van Eck, Guido Janssen ook nog eens niet de beschikking over Simon Brouwer (hamstring) en Robin Mulder (bovenbeen).

Daarom op de bank doelman Bart van de Beek, Soufiane Laghmouchi, Wout Blasman, en eerstejaars A junior en de pas 17 jarige Justin Spies.

GVVV wachtte dus vooraf een lastige avond in Groesbeek, maar niets was minder waar. GVVV startte zeer fel en strijdlustig aan de wedstrijd, en liet de thuisploeg niet aan voetballen toekomen. Door de vele blessures was er voor Robin Segers een basisplaats vrijgemaakt. Vanaf minuut één was er maar één ploeg dat het spel dicteerde en dat was GVVV.

Het leek wel alsof Oosterlee zijn manschappen vooraf heeft gewezen op de speelwijze en prestatie tegen Frankrijk, want de blauwe speelde de thuisploeg compleet van de mat. Met name Robin Segers was een genot om naar te kijken. Het talent afkomstig van VRC, maar tot nu toe nog amper aan spelen toegekomen was toch wel DE man van de eerste helft met een doelpunt en de manier waarop hij Terschegget vrij zag staan na de pass van Grot over de bal stapte.

In de tweede minuut de eerste kans voor GVVV. Een afstandsschot van aanvoerder Roy Terschegget belandde via de vingertoppen van de doelman van de thuisploeg via de lat over het doel.

Na een kwartier spelen was daar de voorsprong voor de Veenendalers. een lage voorzet van Grot kwam voor de voeten van Roy Terschegget die de bal snoeihard vanaf rand 16 in de bovenhoek poeierde. Maar niet vergetende was dat Segers op een geweldige manier over de bal stapte voordat Terschegget kon afvuren. Voor het eerst in de basis en de manier waarop de jonge aanvallende middenvelder op het moment van de pass van Grot al zag dat Roy helemaal vrij stond was magnifiek.

Daarbij bleef het niet voor Segers, want in de 30e minuut was het Segers zelf die na één-tweetje met Grot de bal op een geweldige manier in de bovenhoek krulde. Robin Segers was erop gebrand om vandaag te laten zien wat hij kon aldus de geëmotioneerde vader van Robin Segers.

Vader Segers wist niet wat hem overkwam. Hij kwam helemaal vanuit Epe om zijn zoon vanaf het begin te zien spelen en dat hij dan in de eerste helft zo belangrijk is dat doet wel wat met een vader aldus pa Segers die meteen een appje stuurde naar de familie en het thuisfront middels een belletje op de hoogte stelde.

Amper bekomen van de twee goals en de derde lag er alweer in. Jeremy de Graaf die afgelopen week voor twee jaar bijtekende mocht ook nog wat in het duitzakje doen. De voorzet vanaf links kwam bij de Graaf die geen moeite had om de 0-3 aan te tekenen.

Veel GVVV supporters knepen mekaar in de arm, wreven de ogen regelmatig uit en vroegen zich af: wat gebeurt hier en is dit echt waar? Tegelijkertijd werd ook geroepen: we zijn er nog niet we hebben wel vaker met drie doelpunten voorgestaan en uit en (bijna) uit handen gegeven. Maar dat gebeurde niet. De Treffers was niet bij machte om grote kansen te creëren. Zowel in de eerste als tweede helft niet.

De thuisploeg werd maar op eén manier redelijk gevaarlijk en dat was vanuit de indraaiende cornerballen van Boy van de Beek, maar elke keer stond Johan Jansen op de goeie plek. De eerste wissel aan de kant van GVVV was in de 68e minuut. De moe gestreden en uitstekend gespeelde Robin Segers had zijn visitekaartje afgegeven en werd door Oosterlee naar de kant gehaald. Soufiane Laghmouchi was zijn vervanger.

GVVV kreeg in de slotfase nog een paar aardige kansen waaronder de ingevallen Wout Blasman, en Jeremy de Graaf.
Toen de wedstrijd gespeeld was bij 0-3 mocht zelfs de bij de selectie gehaalde 17 jarige eerste jaars A junior Justin Spies zijn officiële debuut maken. In de 88e minuut konden de fototoestellen van de trotse ouders en opa van Justin Spies uit de zakken worden gehaald om het grote moment vast te leggen.

GVVV speelde de resterende tijd uit en na 92 minuten vond scheidsrechter Sam Dröge die de wedstrijd op een haar na meer dan uitstekend leidde het wel goed en kon het feestje bij de blauwe van start gaan.

Conclusie: GVVV speelde bijna 90 minuten weer ouderwets goed verzorgd voetbal. Het team wilde keihard voor elkaar werken en voor mekaar door het vuur gaan. De Treffers had helemaal niets in te brengen vanavond en mochten blij zijn dat de Veenendalers na de 0-3 deels het gas van t pedaal haalde, anders had de uitslag ook maar zo nog veel hoger uit kunnen vallen.

Volgende week speelt GVVV thuis tegen VVSB. Aanvang 14.30 uur

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.