GVVV met weinig moeite langs VVSB

NOORDWIJKERHOUT – GVVV heeft eindelijk weer eens weten te winnen bij VVSB.
De Veenendalers wonnen vrij eenvoudig met 1-3.

GVVV heeft eindelijk weer eens gewonnen bij het altijd lastige VVSB. De ploeg van Niek Ooosterlee had het deze middag minder lastig dan normaal. Oosterlee had net als vorige week het systeem aangepast. Ook vandaag pakte dit weer aardig uit.

Het begin was voor de thuisploeg dat vanaf het begin veel druk op het doel van GVVV probeerde te zetten, maar de Veenendalers voetbalde zich daar aardig uit wat resulteerde in een voorsprong voor GVVV. Na vijf minuten spelen was het dankzij ’t doorjagen van Bendadi, uiteindelijk Simon Brouwer die de bal binnen werkte na de enorme blunder van doelman Ruben Valk. De doelman verwerkte de bal bij de eerste paal niet goed waardoor Brouwer er als de kippen bij was om de Veenendalers op voorsprong te zetten. (0-1)

Na tien minuten spelen was het bijna 0-2. Jeremy de Graaf haalde met een halve draai knap uit, maar de bal belandde  snoeihard  op de paal. (Al heb ik dan niet gescoord vandaag, ik heb wel een deuk in de paal geschoten aldus de lachende Jeremy de Graaf na afloop),

De eerste helft was van beide kanten niet goed, maar er werd door zowel GVVV als VVSB wel een aantal grote kansen gecreëerd alleen doelpunten werden er niet meer gemaakt en dus gingen beide ploegen rusten met de 0-1 voorsprong voor de Veenendalers.

De tweede helft gebeurde er wederom genoeg maar goed was het wederom niet. Na een minuut of zeven in de tweede helft was er een vreemd moment. GVVV doelman Johan Jansen ging er ineens bij zitten, voelde aan z’n onderrug werd hieraan behandeld en het leek erop dat de goalie weer verder kon, al ging reservedoelman Bart van de Beek wel serieus een warming up doen.

Na het tien minuten geprobeerd te hebben moest Jansen zich toch laten vervangen en moest van de Beek, eerder op de dag al in actie gekomen met het tweede van GVVV tegen buurman DOVO (verloren met 2-0) in actie komen.

Amper zijn handschoenen aangetrokken en zijn positie ingenomen was daar de gelijkmaker. Niemand anders dan Frank Tervoert (ex GVVV) kon na 73 minuten een voorzet bij de tweede paal gemakkelijk in tikken.

Maar GVVV was niet van slag, bleef de bovenliggende partij en dus kon VVSB niet lang van de gelijkmaker genieten van vijf minuten later was daar alweer de voorsprong voor GVVV. Een heerlijke cornerbal van Jeremy de Graaf belandde op het hoofde van de meegekomen Bart Hulsbos die de bal door de wind gedragen heerlijk en vrij in kon koppen. (1-2).

In de blessuretijd was het aanvoerder Roy Terschegget die de eindstand op 1-3 bepaalde. Terschegget kreeg de bal van invaller Danny de Leeuw die de bal met binnenkant links de bal achter doelman Ruben Valk schoot.

Korte tijd later floot de prima acterende scheidsrechter Sander Brito Roque voor het einde en won GVVV niet alleen, maar het is door dit resultaat ook definitief veilig en zal trainer Niek Oosterlee extra tevreden zijn omdat zijn ploeg sinds lange tijd een keer niet meer dan twee goals om de oren heeft gekregen en het deze wedstrijd beperkt bleef tot één doelpunt.

Wat betreft de blessure van doelman Johan Jansen gaf de goalie zelf aan dat ie ineens door zijn rug ging bij het oppakken van de bal. Langer doorgaan was geen optie. Het wordt voor mij een weekeind met veel Ibuprofen en verwennerij door mijn lieve vrouw aldus Jansen. Of de doelman er volgende week bij is bij het thuisduel tegen IJsselmeervogels is even afwachten.

Omdat de wedstrijd volgende week LIVE op FOX Sports komt begint de wedstrijd niet om 14.30 uur, maar een uur later om 15.30 uur.

 


Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.