GVVV in mineur na late gelijkmaker Jong Sparta

VEENENDAAL – GVVV heeft door een late gelijkmaker van Sparta gelijkgespeeld.
De Veenendalers gaven in de 94e minuut een 2-1 voorsprong weg.

GVVV heeft zaterdag een behoorlijke bittere pil moeten slikken. De ploeg van Niek Oosterlee won vorige week nog van FC Lienden met 0-3 en tankte dus vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd tegen de beloften van Jong Sparta. Waar GVVV vorige week nog zonder Martin van Eck, maar met Danny de Leeuw startte, keerde de trainer weer terug naar de gewoonlijke opstelling, dus met Van Eck en Danny de Leeuw op de bank.

Het begin was voor de bezoekende ploeg. Waar de Veenendalers al vroeg in de wedstrijd op voorsrpong hadden kunnen staan, was het in de zevende minuut de thuisploeg die via Jeremy de Graaf zijn ploeg op 1-0 mocht zetten. De Graaf werd diepgestuurd kwam oog in oog met de doelman van Sparta, maar De Graaf had geen enkele moeite om de doelman te passeren.

Na een minuut of 15 kwamen de Spartanen die vorige week koploper Katwijk wist te verslaan steeds beter in het spel en creeerde ook een aantal grote mogelijkheden. Lang konden de spelers van GVVV niet van de voorsprong genieten, want na 12 minuten was daar de gelijkmaker. Even stond de verdediging van de thuisploeg niet goed, waardoor Abdou Harroui vrij gemakkelijk vanaf een meter of 11 de hoek kon uitkiezen en de gelijkmaker mocht aantekenen.

De eerste helft was een open wedstrijd van beide kanten. Beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden en het was boeiend om naar te kijken, ondanks de kou deze middag.

Na een klein half uur moest trainer Niek Oosterlee al noodgedwongen de eerste wissel toepassen. Aanvoerder Roy Terschegget greep naar z’n ribben en kon niet verder. Danny de Leeuw was zijn vervanger. Ondakns het boeiende spel
van beide kanten en met name van de gasten, vielen er verder tot aan de rust geen doelpunten.

Na rust was er maar 1 ploeg die domineerde. Sparta kwam er bijna niet meer aan te pas, en was het wachten op de voorsprong van GVVV. Die viel uiteindelijk ook in de 62e minuut. De voorzet vanaf links was van invaller Danny de Leeuw. De bal kwam perfect op maat bij de tweede paal op het hoofd van Martin van Eck die de bal precies op het juiste moment voor de doelman liet vallen, waardoor de keeper kansloos was.

Waar iedereen rekende op een overwinning, was daar de blessuretijd. De vierde man gaf vier minuten extra tijd aan. Spanning bij de supporters van de thuisploeg. Pakken we drie punten en lopen we weer 3 punten in op koploper Katwijk? Want Katwijk verliest van de Treffers, en het gat zou hierdoor zomaar kunnen slinken naar 5 punten.

Tot minuut 93 was bij iedereen die een blauw hart heeft, in een jubelstemming, maar in minuut 93 verdween deze als sneeuw voor de zon. Bart Hulsbos werd buiten de 16 meter in de rug gelopen.

De scheidsrechter liet doorgaan, en daar konden de gasten van profiteren. De bal kwam voor de voeten van invaller Bouras die alsnog ver in blessuretijd voor de gelijkmaker mocht zorgen.
GVVV mocht nog wel aftrappen, maar kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde.

Conclusie: Op basis van de eerste helft waren de gasten wel wat beter, al bleef GVVV redelijk gemakkelijk overeind. Jong Sparta kon al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen, maar wat zij nalieten was het Jeremy de Graaf die zijn ploeg wel op voorsprong zette.

Sparta kwam kort daarna verdiend op 1-1.
Op basis van de tweede helft verdiende er maar 1 ploeg de overwinning en dat was GVVV. Over 90 minuten gezien is uiteindelijk een gelijkspel wel terecht, al is de manier waarop de 2-2 tot stand kwam in de 93e minuut wel heel zuur.

Volgende week wacht een uitwedstrijd voor GVVV en wel in Amsterdam tegen AFC. Aanvang van deze wedstrijd is om 14:00 uur.Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.