Happietaria: kom eten voor gerechtigheid!

Het is bijna zover: in de maand april opent restaurant ‘Happietaria’ haar deuren weer in Wageningen!
Dit restaurant draait op vrijwilligers en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

WAGENINGEN – Het is bijna zover: in de maand april opent restaurant ‘Happietaria’ haar deuren weer in Wageningen!
Dit restaurant draait op vrijwilligers en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

Dit jaar gaat de opbrengst naar een project van International Justice Mission waarbij kindslaven in Ghana worden bevrijd uit de visindustrie. Sinds september zijn 6 studenten van de Wageningen Universiteit bezig met de voorbereidingen voor het restaurant. En tussen 30 maart en 27 april kunt u heerlijk komen dineren bij Happietaria voor gerechtigheid!

Het goede doel
Het Voltameer in Ghana is het grootste kunstmatige meer op de wereld en omvat een enorme visindustrie. Elke dag worden er jonge kinderen, vaak jongens, op gewelddadige manier gedwongen om visnetten te legen en knopen te ontwarren onder water. International Justice Mission (IJM) bevrijdt de kinderen uit deze slavernij en geeft hen een nieuwe toekomst. Tegelijkertijd pakt IJM samen met lokale bevolking het rechtssysteem in Ghana aan, waardoor er voorgoed een einde wordt gemaakt aan kindslavernij bij het Voltameer.

Opening: Heel Wageningen Bakt toetjes!
Op zaterdag 30 maart om 13.00 wordt het restaurant feestelijk geopend door de burgemeester. Houd onze website of sociale media in de gaten voor meer informatie. Daarnaast is er op die middag de 2e editie van Heel Wageningen Bakt. Maakt u de lekkerste ijstaart of kan niemand uw tiramisu overtreffen? Twijfel niet en schrijf 30 maart alvast in uw agenda. Vanaf 1 maart kunt u zich opgeven via de site. Naast de bakwestrijd kunt u ook langskomen om alle heerlijke baksels te proeven.

Sponsoring
Momenteel zijn alle voorbereidingen in volle gang en zijn we nog op zoek naar sponsoren. U kunt ons helpen door te sponsoren in voedsel, dranken, keukenmaterialen, keukenmachines, horeca-apparatuur, meubilair, decoratie en nog veel meer. Uiteraard kunt u ons ook financieel ondersteunen. Op de site is meer informatie te vinden over sponsoring of donaties.

Wilt u meer weten over Happietaria? Of graag op de hoogte blijven van onze vorderingen? Kijk op onze website www.happietariawageningen.nl of volg ons via Facebook, LinkedIn of Instagram. Hopelijk tot ziens in het restaurant voor gerechtigheid in april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.