Hele bloemkool à la polonaise door Jenny

Ingrediënten:
• 1 hele bloemkool (klein)
• 2 eieren
• 1 bosje bladpeterselie
• 1 teen knoflook
• 3 el roomboter
• 4 el grof broodkruim
• zout

Bereiding:
1. Snijd de dikke grove bladeren van de bloemkool af.
2. Stoom de bloemkool in een stoompan in 10 minuten gaar.
3. Kook intussen de eieren hard in 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
4. Hak de peterselie grof.
5. Snijd de eieren en hak ze grof.
6. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
7. Haal de kool voorzichtig uit het water en laat even uitlekken.
8. Leg de kool op een schaal en bestrooi met het ei en de peterselie.
9. Verwarm de boter tot het niet meer schuimt, voeg de broodkruim en de fijngehakte knoflook toe met een beetje zout.
10. Laat even bruinen en schep dan over de bloemkool.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.