Herdenking Grebbeberg Rhenen

RHENEN – Herdenking Grebbeberg Rhenen
U bent van harte welkom om op vrijdag 4 mei de Dodenherdenking bij te wonen bij het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Voor belangstellenden gelden vanaf dit jaar (2018) andere regels.

Het publiek wordt naar de nieuwe staplaatsen op de parkeerplaats van het Ereveld geleid. Op een groot scherm met geluidsinstallatie kan het publiek vanaf die plek de officiële plechtigheid live volgen. Na de herdenkingsplechtigheid en kranslegging kunnen alle bezoekers (dus ook de bezoekers op de parkeerplaats) uiteraard weer deelnemen aan het defilé langs de graven.

Waar kunt u de herdenking bijwonen?
Op de staplaatsen bij de gedenkzuil en klokkentoren is slechts plek voor 600 mensen. Hierbij geldt dat de eerste 600 bezoekers die arriveren, toegang krijgen tot deze staplaatsen. Zodra hier het maximaal aantal bezoekers is bereikt, worden alle volgende bezoekers naar de nieuwe staplaatsen op de parkeerplaats verwezen. U wordt verzocht om ter plaatse de aanwijzingen te volgen van de politie, marechaussee en militairen. Het besluit voor de nieuwe staplaatsen, is genomen op aanwijzing van de politie en heeft te maken met veiligheidsnormen.

De Grebbeweg (gedeelte Viaduct – Nude) is op 4 mei afgesloten voor alle verkeer van 17.00 tot 22.00 uur.

Bron: Rhenen

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.