Herinrichting NS-station

RHENEN – De openbare ruimte bij station Rhenen wordt vanaf maandag 2 oktober heringericht.
‘Goedopweg’ heeft met de Nederlandse Spoorwegen, de gemeente Rhenen en ProRail een plan gemaakt dat het gebied beter en veiliger inricht.

Fietsers kunnen aan de noordkant van het viaduct hun fiets stallen (dichter bij het spoor) en er komen vier OV-fietsen. Automobilisten kunnen hun auto parkeren op de P+R aan de zuidkant van het viaduct. Daar wordt de parkeerplaats uitgebreid met 64 extra parkeerplaatsen, waarmee het totaal aantal parkeerplaatsen op 126 komt. Ook komt er een oplaadunit voor elektrische auto’s.

Uitvoering
De herinrichting van het stationsgebied wordt in meerdere fasen uitgevoerd, zodat reizigers en omwonenden zo min mogelijk overlast zullen ervaren. De werkzaamheden starten op maandag 2 oktober met het vrijmaken van het voorplein. Vervolgens worden de overkappingen met fietsklemmen en fietskluizen verhuisd naar de noordkant en naar de Kastanjelaan. Tijdens de verhuizing worden tijdelijk fietsenrekken geplaatst aan de Kastanjelaan. De fietsenstallingen zijn begin november gereed.

De uitbreiding van de parkeerplaats start op maandag 6 november. De 64 extra parkeerplaatsen worden in enkele weken aangelegd, waardoor de overlast van korte duur zal zijn. Tijdens de herinrichting wordt de parkeerder verwezen naar de Zwarteweg (zuidwestzijde). Ook worden parkeerders geïnformeerd over alternatieve parkeerlocaties op station Veenendaal-Centrum, Veenendaal-De Klomp of Ede-Wageningen. Tijdens de werkzaamheden zal extra gecontroleerd worden op verkeerd gebruik van parkeerplaatsen. De uitgebreide P+R zal eind december gereed zijn, mits de weersomstandigheden goed zijn.

Bron: Rhenen

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.