Honderden versierde en verlichte pompoenen verdedigen het Fort aan de Buursteeg in Renswoude

RENSWOUDE – Grebbelinie Bezoekerscentrum organiseert een pompoenen festival, en exposeert de bewerkte pompoenen in en rond het Fort aan de Buursteeg.
Het onlangs geopende Grebbelinie Bezoekerscentrum Fort aan de Buursteeg in Renswoude wordt ingenomen door pompoenen.

De historische figuren Enrico, Diederik, Louis, Cornelis, Kobus, Jan, Heinz en Tom die in hout op het Fort aanwezig zijn, staan model voor pompoenontwerpers.

Kinderen kunnen samen met hun ouders, of alleen, aan de slag met het bewerken van een pompoen. Maak de wereld van Enrico, Jan en de andere soldaten na op een pompoen. Snij, kerf, kras en bewerk de pompoen zo dat het verhaal van de soldaten duidelijk wordt.

Spelenderwijs betrekken wij bezoekers bij het verhaal van de Grebbelinie en de houten soldaten die gaan over echte mensen in andere tijden. De 8 soldaten representeren 4 verschillende tijdsperioden van 1629 tot 1945.

Pompoenen versieren
Op 11 november opent het Fort aan de Buursteeg extra haar deuren voor iedereen van 10.00 uur tot 16.30 uur om een pompoen te bewerken. Koop voor een vriendelijke prijs een pompoen en steun daarmee het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Restaurant de Grebbelounge speelt in op het pompoenen spektakel met heerlijke pompoengerechten.

Pompoenverhaal voorlezen bij pompoenlicht
Op 14 november stralen de Pompoenen in en rond het Fort aan de Buursteeg. Om 18.30 leest Martine Tekelenburg, de auteur van Pimpelmoes en Pompelmoes, voor uit haar boek ‘in vogelvlucht over de Grebbelinie’.

In samenwerking met Pompoenenboerderij ‘Kids de Jong’ nemen pompoenen, samen met kinderen het Fort over.

Aanmelden via: info@grebbeliniebezoekrscentrum.nl

Open pompoenfort
Iedereen die het belangrijk vindt om de Grebbelinie te ervaren is welkom van 10.00 tot 20.00 uur op het Fort aan de Buursteeg in Renswoude.
Adres: Buursteeg 2, Renswoude

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.