Hoogste punt nieuwbouw Technova College bereikt

EDE – Het hoogste punt van de nieuwbouw van het Technova College aan de Bovenbuurtweg in Ede is bereikt.
Op 29 september jl. werd deze mijlpaal feestelijk gevierd met de bouwvakkers van bouwbedrijf Kreeft en de betrokken medewerkers van ROC A12 en COG.

Studenten en docenten kunnen het gebouw vanaf september 2018 gebruiken. Toine Schinkel, lid CvB van COG is blij dat de bouw goed vordert: “Het wordt een opvallend transparant gebouw waarbij veel glas in de gevel wordt gebruikt. Het staat in directe verbinding met zijn omgeving en krijgt een innovatieve werkplaats van 1000 vierkante meter, waarin studenten en bedrijfsleven gaan samenwerken aan de innovaties van de toekomst.”

Nieuwe structuur ROC A12
ROC A12 heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar een andere structuur. Onder de paraplu van ROC A12 gaan de locaties zich op eigen wijze profileren, hanteren een nieuwe naam en een nieuw logo. Het doel is nog meer het kleinschalige karakter van het onderwijs te benadrukken, de betrokkenheid van studenten bij de school te vergroten en de relatie met de omgeving te versterken. Het Technova College is er voor technische mbo-opleidingen zoals lasser, monteur, cameraman en timmerman. Maar het is ook belangrijk te denken aan beroepen van de toekomst zoals virtual reality coaches, smart home technicus, motion designer, drone piloot. Het nieuwe gebouw vormt hiervoor straks de ideale leeromgeving om dat mogelijk te maken.

COG is een belangrijke speler op het gebied van onderwijs in de regio’s Vallei en Gelderland-Midden. Vanuit een algemeen christelijke levensbeschouwing voert COG het bestuur over het Arentheem College, CSV, ROC A12 en UPGRADE, maatwerkonderwijs voor het bedrijfsleven.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.