Jenny de Rooy; de nieuwe columniste van Onlinevallei.nl

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Gezonde voeding is belangrijk, maar wat is dat precies?
Ik heb het ook liever over een gezond eetpatroon. Naar mijn mening eet je weinig producten die suiker bevatten, geen tot weinig zuivel en langzame koolhydraten zoals peulvruchten.

Door veel groenten te eten, minstens 300 g per dag en langzame koolhydraten bouw je ook aan een sterk afweersysteem. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van voeding op je afweersysteem. Wat tevens duidelijk is geworden dat combinaties van bepaalde voedingsmiddelen elkaar kunnen versterken. Daarom vindt je ook vaak knoflook, gember en kurkuma in de recepten. Ook verse kruiden leveren hier een bijdrage aan.

Ik ben geen diëtist van wie je niets mag maar een kok en voedingsdeskundige die van lekker eten houdt.

Het regelmatig eten van groenten uit de kruisbloemigen familie zorgt ervoor dat je afweersysteem sterk blijft door de ‘glucosinolaten’ die er in hoge maten inzit. De kruisbloemigen zijn o.a. koolsoorten zoals, broccoli, boerenkool, paksoi, bloemkool, maar ook rucola en raapsteeltjes. Maar lust je nou een bepaalde groente niet vervang deze dan door een andere.

Snel, simpel en lekker, dáár draait het bij FoodSwitch om!

Gezond en verantwoord koken hoeft helemaal niet saai of ingewikkeld te zijn. Je eet meer groenten van het seizoen waardoor je gevarieerder gaat eten. Het is ook nog duurzaam en goedkoper.

Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik maak aantrekkelijke, gevarieerde weekmenu’s, die je helpen om af te vallen en die de andere gezinsleden ook lekker vinden. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.

Mijn Switch ging niet zonder slag of stoot. Ik kreeg te maken met borstkanker. Dat ik verkeerd at bleek uit de boeken die ik ben gaan lezen over voeding en kanker. Het was belangrijk om slank te blijven voor mijn gezondheid. Hierdoor was ik enorm gemotiveerd. Ik weet waarom ik het wil doen. Niet om die mooie jurk weer aan te kunnen of om er een paar kilo af te krijgen. Nee, ik had de dieper liggende motivatie te pakken. Ik hoop jouw met mijn recepten te inspireren om dagelijks meer groenten te gaan eten. Ik wens je heel veel kookplezier met mijn recepten.

Gezonde groet,
Jenny de Rooy

www.foodswitch.nl

Volg mij op Facebook
https://www.facebook.com/foodswitch.nl
https://www.facebook.com/Jennyderooy

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.