Joke Ruiter (80) gaat wéér naar haar weeskindjes in Zambia

VEENENDAAL – Het is op 10 januari 2018 dat de 80 jarige Joke Ruiter vertrekt voor het 8e jaar naar haar weeskindjes in een leefgemeenschap in de omgeving van Lusaka, de hoofdstad van Zambia.
Voor de stichting Makeni gaat zij weeskinderen ‘onderwijzen’ bij naaien van kleding en helpen met alle andere hand- en spandiensten.

Zij doet dat geheel voor eigen rekening. Ook de vliegreis, plus alle andere verblijfkosten. Bijzonder is dat zij vanuit ons land allerlei goederen meeneemt. Met name veel lappen stof om ter plekke met haar kindjes kleding te kunnen maken.

Ook ontvangt Joke geld van familie en vrienden om ter plekke spulletjes te kopen, die het leven van de kinderen iets kunnen veraangenamen. Deze keer probeert zij geld te verzamelen om schoolschriften, potloden en dergelijke te kunnen kopen. De kinderen moeten nu zelfs de kaften van hun schriften volschrijven, want geld voor nieuwe schriften is er niet of nauwelijks. De leden van VAV, met name de TrimFit-groepen voor senioren hebben op zich genomen veel geld voor Joke op te halen. Ieder jaar collecteerden zij al voor Joke en haar kindjes, maar nu is er extra veel geld nodig. Zoals gezegd de kinderen hebben nieuwe kleren nodig. Joke naait deze zelf samen met de kinderen.

Joke: “Je kunt je niet voorstellen in wat voor in onze ogen armoedige leefomstandigheden, deze weeskinderen moeten opgroeien. Dagelijks maïspap en zondags worden er twee kippen geslacht om 30 kinderen een stukje kippenvlees te kunnen geven. Daarom is opleiding zo belangrijk om deze kinderen later in deze maatschappij te kunnen overleven. De kinderen zijn wees omdat hun ouders veelal aan de ziekte aids zijn overleden.”

Een lid van TrimFit groep heeft een bankrekening beschikbaar gesteld om zoveel mogelijk geld te kunnen inzamelen. Het zou fantastisch zijn dat veel mensen Joke met een financiële bijdrage willen ondersteunen. De bankgegevens zijn:

NL27 INGB 000 2122 185 t.n.v. F. Huisintveld

Iedere euro is van harte welkom en wordt goed besteed.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.