Kikkererwten soep met garnalen door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, kikkererwten soep met garnalen
Op de valreep heeft Karin nog een recept gekregen van haar vriendin Annelies. Annelies heeft altijd lekkere recepten. Ze moet wel even wennen aan de nieuwe dingen. Maar ze wil toch ook haar bloedsuikerspiegel laag houden. Ze is ook echt een zoete kauw. Eerste kerstdag komen haar schoonouders eten en ze wil niet weer de standaard ossenstaart bouillon op tafel zetten. Dus wordt het een kikkererwtensoep met garnalen. De kikkererwten hebben al een nacht in de week gestaan en nu gaat ze die vast koken. Daarna gaan ze in de vriezer dan kan zij ze straks meteen gebruiken. Scheelt weer in de voorbereidingen van de drukte op zo’n kerstdag. Die uit een pot of blik zitten vol met kalium zouten en dat werkt de ‘muzikaliteit’ zo in de hand. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt aan het kerstdiner. Ze moet heel erg lachen als ze haar fantasie de vrije loop laat gaan.

Ingrediënten:
150 g kikkererwten gekookt
½ liter kippenbouillon
1 ui
2 tenen knoflook
4 eetl. olijfolie
1 theel. korianderzaad
10 grote garnalen zonder schaal
2 theel. citroensap
paar sprieten bieslook

Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in de olie, het mag niet bruin worden.
Voeg het korianderzaad toe en bak kort mee.
Voeg de ui en knoflookmengsel toe aan de kikkererwten met een deel van de bouillon.
Pureer de soep in een blender en voeg eventueel meer bouillon toe als dit nodig is.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
Bak de garnalen roze en houd warm.
Serveer de soep in warmen borden en leg er de garnalen in.
Snipper de bieslook erover.
Sprenkel er nog een paar druppels olijfolie eroverheen.

2 personen
De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet. Mocht er in de receptuur bonen gebruikt worden dan geef ik de hoeveelheid bonen aan die gekookt zijn. De keus voor bonen uit blik versus bonen weken en koken laat ik aan jou. Evenzo met het gebruik van bouillon uit pot, blokje of misschien trek je wel je eigen verse kippenbouillon. Gedroogde bonen kan je zelf weken, koken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraad in huis.

Meer informatie over jenny

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.