Kindpakket Veenendaal van start

Foto: Jeroen Bos Fotografie

VEENENDAAL – Op 4 oktober vond de feestelijke introductie van Kindpakket Veenendaal plaats in de goed gevulde Raadszaal van het gemeentehuis in Veenendaal.
Veenendaal vindt het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders.

Het gaat om zo’n 1.000 Veenendaalse kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in armoede. Met het Kindpakket breidt gemeente Veenendaal de ondersteuning voor gezinnen met een laag inkomen flink uit. Het Kindpakket bevat een breed scala aan naturaregelingen en wordt ondersteund door lokale ondernemers en het Jeugdsport- en cultuurfonds.

Tijdens de bijeenkomst lichtte VVD-wethouder Arianne Hollander de noodzaak van het Kindpakket toe. Ook deelde zij haar visie op het ondersteunen van minimagezinnen in de gemeente. “Met dit Kindpakket krijgen kinderen die opgroeien in armoede gelijke kansen. Zo kunnen zij meedoen op school en krijgen zij later meer kansen op werk. We zijn heel blij met de enthousiaste ondersteuning van de Veense winkeliers.”

Kees Huibers sprak namens supermarktketen Jumbo en de lokale Voedselbank. “Bij de voedsel- en kledingbank ervaren we elke week welke impact armoede heeft op de cliënten en hun kinderen. Ik vind het dan ook heel positief dat deze kinderen in Veenendaal extra ondersteund worden om zich volop te kunnen ontwikkelen!”

Ate Brouwer van het Jeugdsportfonds vervolgde de presentatie. “Alle kinderen moeten kunnen sporten. Een kind laat je niet langs de zijlijn staan”. Hij is dan ook erg blij met de komst van het Kindpakket.

Naast het Jeugdsportfonds is nu ook het Jeugdcultuurfonds vertegenwoordigd in de gemeente. De organisatie achter de uitvoering van het Kindpakket, AMCNEXXT, presenteerde het centrale online platform veenendaal.mijnkindpakket.nl Een aanvraag is in enkele kliks geregeld. Frederik Peters (commercieel manager) zegt hierover: “Ik sta ervoor dat dit het meest innovatieve Kindpakket van Nederland is. Veenendaal loopt echt voorop en is een inspiratie voor andere gemeenten”.

Wat is Kindpakket Veenendaal?
Kindpakket Veenendaal is bedoeld voor alle Veenendaalse kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Door het Kindpakket krijgen alle kinderen in de gemeente gelijke kansen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Alle rechthebbenden ontvangen vanaf 10 oktober een persoonlijke brief over het Kindpakket.

Kindpakket Veenendaal bevat de volgende regelingen:
Computer, laptop of printer, tablet, mobiele telefoon, schoolspullen, rekenmachine, atlas, woordenboeken, huiswerkbegeleiding, fiets, gymkleding, zomer- of winterkleding, ouderbijdrage school en schoolreisje(s).
Een volledig overzicht van de regelingen is te vinden op de website van het Kindpakket.

Laagdrempelig en toegankelijk centraal platform
Gezinnen kunnen het Kindpakket vanaf 10 oktober eenvoudig aanvragen via het centrale online platform. Op de website kunnen zowel gebruikers van het Kindpakket als aangesloten aanbieders inloggen op hun persoonlijke digitale omgeving. Lokale ondernemers presenteren hun organisatie en hun aanbod op hun eigen pagina. Rechthebbenden kunnen vervolgens direct online een boeking plaatsen voor een activiteit of artikel. Daarmee is Kindpakket Veenendaal een activerend Kindpakket met een zeer uitgebreid (lokaal) aanbod. Scholen, het Jeugdsport- en cultuurfonds, de Kledingbank en de Voedselbank hebben binnen het Kindpakket een functie als verwijzer. Zij kunnen een indicatie afgeven voor het recht op bepaalde regelingen, bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of een kledingpakket.

Bureau Minimaregelingen
De uitvoering van Kindpakket Veenendaal is ondergebracht bij Bureau Minimaregelingen, een projectorganisatie van gemeente Veenendaal. Door in te zetten op digitalisering en innovatie kiest gemeente Veenendaal voor efficiënte en moderne uitvoering van haar minimabeleid. Zo wordt de burger online optimaal bediend en gaat er zoveel mogelijk geld naar ondersteuning van de doelgroep.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.