Linzensoep door Jenny

Ingrediënten:
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• ½ prei
• ½ winterwortel
• stronk van de bloemkool
• ½ courgette
• ½ rood pepertje
• 2 cm kurkuma
• 3 tomaten
• 4 eetl. olijfolie
• 1 theel. komijnzaad
• 1 theel. kaneelpoeder
• 150 gram groene linzen ongekookt
• 500 ml kippenbouillon

Bereiding:
14. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
15. Pel de uien snijd in stukjes.
16. Snijd de prei in de lengte door spoel schoon en snijd in halve ringen. Schil de wortel en snijd in stukjes.
17. Snijd de bloemkoolstronk en de courgette in stukjes.
18. Snijd de tomaten in blokjes.
19. Fruit de ui, prei, wortel, bloemkool, courgette en knoflook even glazig
20. in olijfolie.
21. Bak de komijnzaadjes en kaneelpoeder 1 minuut mee.
22. Voeg de linzen toe met de blokjes tomaat. Als alles een beetje zacht is dan schep je er een paar eetlepels groenten uit en bewaar apart.
23. Voeg er de kippenbouillon bij.
24. Laat half uurtje koken en zet dan de staafmixer er even in tot een stevig gebonden soep.
25. Voeg de groenten erbij die je apart hebt gehouden. Breng op smaak met zout en peper.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.