Manchester by the Sea & Just Like Our Parents in Filmhuis

VEENENDAAL – Het eerste weekend van dit nieuwe jaar hebben we twee mooie films.
Zaterdag 6 januari om 20.30 uur kun je kijken naar Manchester by the Sea, een Amerikaans rouwdrama uit 2016, waarbij een man zich plotseling voor de taak van voogd over zijn neefje geplaatst ziet.

Zondag 7 januari wordt om 14.30 uur Just Like Our Parents gedraaid, een Braziliaans, fijnzinnig en intrigerend filmportret uit 2017.

Manchester by the Sea

  • zaterdag 6 januari om 20.30 uur

We volgen Lee Chandler (Casey Affleck) die na het overlijden van zijn broer Joe (Kyle Chandler) opeens de voogd van zijn neefje Patrick (Lucas Hedges) wordt. Lee, die zijn zelf leven nauwelijks op de rails heeft, neemt het voogdijschap tegen wil en dank aan. Tegen de achtergrond van Massachusetts, en de haven in het bijzonder, leren we beetje bij beetje de geschiedenis van Lee kennen. En wat die geschiedenis voor gevolgen heeft voor hem en zijn familie. Mede met behulp van vele flashbacks worden de verschillende karakters uit de film uitgediept, waardoor je gaande de film steeds meer om ze gaat geven. Manchester by the Sea is een pakkend verhaal dat zowel het hart als het hoofd weet te raken. Het verhaal, de regie en de acteerprestaties waren van dermate kwaliteit, dat de film meerdere prijzen heeft gewonnen, onder andere twee Oscars.

Just Like Our Parents

  • zondag 7 januari om 14.30 uur

Rosa is bezig met de wensen van haar familie, waardoor ze vaak vergeet om aan zichzelf te denken. Haar carrière als toneelschrijver heeft ze op een lager pitje gezet. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge dochters zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Ook haar man biedt weinig steun; hij is regelmatig weg voor werk en houdt zich nauwelijks bezig met de opvoeding van hun kinderen. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het tijd wordt om de regie over haar eigen leven te herpakken.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.