Meer dan 100 mensen in actie voor kankerpatiënt Ruurd (16)

UTRECHT – Begin 2015 krijgt Ruurd te horen dat hij een agressieve vorm van botkanker heeft.
Nog geen jaar later hoort hij dat hij niet meer beter wordt.

Vrienden en familie richtten team Run for Ruurd op en rennen massaal mee voor onderzoek naar kinderkanker tijdens Run for KiKa Utrecht op zondag 10 juni.

Team Run for Ruurd doet al voor de vijfde keer mee met Run for KiKa. Ruim 100 teamleden rennen voor Ruurd mee. Hij vindt het fantastisch: “Ik check elke dag de website van team Run for Ruurd en ik vind het heel leuk als er gesponsord is of als er een nieuwe inschrijving is.”

Ruurd vindt het belangrijk dat er geld wordt ingezameld om zo meer onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker, maar weet dat dit voor hem niets meer uitmaakt. “Voor mij is het hoogst waarschijnlijk te laat, maar ik wil dat andere kinderen in de toekomst wel beter kunnen worden.”

De ouders van Ruurd vertellen over de impact die de ziekte van Ruurd heeft op het gezin: “Het moeilijkste is dat je niets kan doen om het ongedaan te maken. De kwaliteit van zijn leven gaat zienderogen achteruit en je moet machteloos toekijken. Dat moet je zien te accepteren.”

Run ook mee voor Ruurd
Team Run for Ruurd roept iedereen op om ook mee te rennen tijdens Run for KiKa Utrecht: “Maak een statement tegen kinderkanker en schrijf je vandaag nog in! Het is een mooie manier om iets positiefs bij te dragen aan deze vreselijke ziekte.”

Run for KiKa Utrecht

Run for KiKa is hét hardloopfestival voor de hele familie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Hun doel: kinderkanker de wereld uit helpen. Zondag 10 juni is Run for KiKa in het Máximapark in Utrecht. Er is keuze uit de 5 of 10 kilometer en voor de kleintjes is er de KidsRun.

Inschrijven voor Run for KiKa kan via www.runforkika.nl/doe-mee-als-runner.
Het sponsoren van team Run for Ruurd kan via www.runforkika.nl/run-for-ruurd.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.