N225 van Rhenen naar Wageningen dicht

RHENEN – N225 van Rhenen naar Wageningen dicht vanaf vrijdag 5 oktober 19.00 uur tot zaterdag 6 oktober 20.00 uur.
Maandag 17 september 2018 startte de provincie Gelderland met groot onderhoud aan de N225 (Lawickse Allee) tussen het kruispunt Marijkeweg/Troelstraweg en het kruispunt Zijdvang/Wageningse Afweg.

De werkzaamheden zijn naar verwachting zondagochtend 7 oktober klaar.

Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de N225 één richting gedurende drie weken af te sluiten tussen Zijdvang en rotonde Marijkeweg. In de richting van Rhenen naar Wageningen blijft de weg bereikbaar.

Verkeer van Wageningen naar Rhenen wordt omgeleid via N781 en A12. Wij zetten verkeersregelaars in om sluipverkeer zoveel mogelijk te voorkomen.

Bereikbaarheid
Hulpdiensten en landbouwverkeer krijgen wel doorgang.

Bedrijven aan de Grebbedijk en Blaauwe Kamer blijven bereikbaar. Ook de veerpont Opheusden is gewoon bereikbaar.

Kijk op Bereikbaar Gelderland voor actuele werkzaamheden en omleidingen.

Nachtafsluitingen
Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de weg 4 nachten helemaal af te sluiten. Maandag 17, dinsdag 18, donderdag 27 en vrijdag 28 september gaat de weg ’s avonds om 19.00 uur dicht. Deze afsluiting duurt tot de volgende ochtend 6.00 uur.

Verkeer wordt tijdens deze nachtafsluitingen omgeleid via lokale wegen.

Daarnaast is de weg volledig afgesloten vanaf vrijdag 5 oktober 19.00 uur tot zaterdag 6 oktober 23.59 uur. Verkeer wordt dan omgeleid via andere provinciale wegen en snelwegen.

Fiets of bus

Voor fietsers blijft de route langs de Lawickse Allee beschikbaar. Ook de bussen blijven rijden. Zij maken in de richting van Rhenen gebruik van de Haarweg en Zijdvang. Informatie over de bus vindt u op de website van de busmaatschappijen. De fiets en de bus zijn daarmee een goed alternatief voor de route Wageningen-Rhenen.

Belangrijke verbindingsweg
De N225 is een belangrijke verbindingsweg tussen Gelderland en Utrecht. De weg dient ook als omleidingsroute bij calamiteiten op de A15. Het verkeer op deze weg moet veilig en vlot kunnen doorstromen. De weg is om die reden ingericht als een 80 km-weg en dat blijft zo.

Werkzaamheden
we vernieuwen het geluidsreducerend asfalt op de weg en op de fietspaden
de buisleidingen (duikers) onder de weg krijgen een onderhoudsbeurt
we verbeteren de aansluiting van het Huppelpad
we maken de fietsoversteek aan de noordoostzijde van de rotonde bij Nude geschikt voor tweerichtingsverkeer
Principe ‘Natuurlijk Sturen’
Bij het buurtschap Nude nemen we maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit doen wij volgens het principe “Natuurlijk Sturen” (PDF 1,4 MB).

Verkeersonderzoek
Om het effect van ‘Natuurlijk Sturen’te kunnen meten gaan we onderzoeken hoe het verkeer zich nu gedraagt (nulmeting) en hoe het verkeer zich gedraagt na de aanpassingen (eindmeting). De nulmeting heeft in mei 2017 plaatsgevonden.

De eindmeting staat gepland voor voorjaar 2019. Dan zijn de maatregelen uitgevoerd.

Ontsluiting Plantenveredeling
Vanuit de richting Utrecht legt de provincie een linksafstrook aan naar Plantenveredeling. Het fietspad komt aan de noordzijde, buiten de bomenrijen. Hierdoor komt het autoverkeer van en naar Plantenveredeling niet meer in conflict met het overige verkeer. Dit maakt de ontsluiting met de nieuwe wijk een stuk veiliger.

Nieuwe bomen planten
Als wij besluiten bomen te kappen kijken we ook naar de mogelijkheid om in hetzelfde gebied nieuwe bomen te planten. Langs de N225 is hiervoor geen ruimte. Wij overleggen daarom met de gemeente Wageningen en het Bomenberaad waar nieuwe bomen kunnen worden geplant. In het Bomenberaad zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd, zoals Mooi Wageningen, de Bomenstichting en Wagenings Milieu Overleg.

Bron: Gelderland.nl

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.