Nachtgeluiden met als thema Vuur & Verlangen

VEENENDAAL – In het thema vuur en verlangen zoekt trompettist Andre Heuvelman met zijn ensemble inspiratie voor een verrassend programma.
Hij is geen man die maanden van te voren precies bepaalt wat hij gaat doen.

Hij improviseert het liefst op het moment zelf, om in te spelen op het publiek. Als we hem vragen wat hem voor ogen staat, laat hij weten dat hij zal beginnen en eindigen met Sting en dat hij wil optreden in een intieme setting bij kaarslicht. Daar moeten onverwachte ontmoetingen tot stand komen.

“Stel je voor… Stel je voor dat je verlangen toe zou laten. Dat je je zou overgeven aan het moment.. Onze muziek raakt dat… Zonder kloppen binnen…En dan.. Zal er ruimte zijn voor vuur.. Jouw vuur zal ontbranden! Als je durft natuurlijk …”

Het is 1 september 20.45.
Nadat je je fiets hebt geparkeerd bij de parkeerplaats van Kwintelooijen aan de Veenendaalse Grindweg in Rhenen loop je op het geluid af. Je ontmoet meer mensen die vol verwachting of juist helemaal verwachtingsvrij zijn over wat er gaat gebeuren. De 3e editie van Nachtgeluiden met dit jaar als thema “Vuur & Verlangen” door Andre Heuvelman & the Live! B/ANDA. Vurige klassiekers, evergreens en verrassende nieuwe composities over verlangen. Je krijgt een glaasje wijn aangeboden en je raakt in gesprek met iemand. Iemand die je niet kent en nooit hebt ontmoet. Je hebt gesprekken die je nooit had. Gelijkgestemden. Mensen die genieten van het onbestemde. Je ruikt de natuur. De natuur die zich gereed maakt voor de nacht. Geluiden om ons heen nemen af. Het licht dimt.

Dat is Nachtgeluiden. Laat je even remmen.. Een natuurlijke beleving samen. Het is 21.15 en het duister is gevallen. De stoet zet zich in beweging. In het aardedonker loop je samen met 300 andere nieuwsgierigen naar de concertlocatie. Een zee van licht komt je tegemoet als je door de bomen heen kijkt. Dat is ook Nachtgeluiden.

Waar/ wanneer

Andre Heuvelman & the Live! B/ANDA

  • Lilian Farahani – sopraan
  • Johan van der Linden – saxofoon
  • Brandt Attema – trombone
  • Wilmar de Visser – contrabas
  • Henry Kelder – piano
  • Andre Heuvelman – trompet

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.