Nederlands jongste Hacker Jurre Groenendijk vertelt in De Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Op woensdagavond 23 mei komt Nederlands jongste hacker Jurre Groenendijk naar De Cultuurfabriek.
Hij geeft een interactieve lezing over ethisch hacken.

Groenendijk is een 4e jaars vwo-scholier met een grote voorliefde voor computers en programmeren.

Wie is Jurre Groenendijk
Groenendijk is een echte computernerd. Met speels gemak hackt hij zijn school. Wat-ie zoal gehackt heeft? Hij kon bijvoorbeeld computers bedienen en de persoonlijke kluisjes van leerlingen openen. Het volgende doel: de beveiligingscamera’s. Het Helinium in Hellevoetsluis heeft daar geen problemen mee. Ze moedigen het zelfs aan.

Hackkwaliteiten
Jurre Groenendijk zou met zijn hackkwaliteiten het Helinium een heleboel kopzorgen kunnen geven. Want hij kan cijfers aanpassen, het netwerk platleggen, wachtwoorden jatten en nog veel meer. Toch doet hij dat niet. ‘Ik hack om de wereld te verbeteren, niet om een grens over te gaan of op te scheppen. Op school ben ik ook gewoon Jurre, niet die jongen die de kluisjes heeft gehackt.’ De deal tussen de school en Jurre: het internet op school moet functioneel en bereikbaar blijven. En hij moet al zijn ontdekkingen direct rapporteren.

#TrendingTopics2 en kaartverkoop
De interactieve lezing maakt deel uit van een serie van vier actuele lezingen onder de noemer ‘#TrendingTopics’ die Bibliotheek Veenendaal en Volksuniversiteit Veenendaal in 2018 samen organiseren. Kaarten kosten €5,- en zijn te koop bij de servicebalie van De Cultuurfabriek of via de website van de bibliotheek (zie de online agenda). De lezing vindt van 19.00 tot 20.30 uur plaats in zaal I op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek.

Kaartverkoop

Bron: Bibliotheek Veenendaal

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.