Nieuw Kunstmenu Wageningen officieel van start

WAGENINGEN – Met het nieuwe Kunstmenu komt ieder kind op de basisschool in Wageningen in aanraking met kunst en cultuur.
Wethouder Lara de Brito sprak in theater Junushoff de aanwezige basisscholen toe.

“Met de culturele bagage opgedaan in het Kunstmenu en daarbuiten kunnen de jeugdigen op volwassen leeftijd zelf keuzes maken op welke wijze zij zich blijven ontwikkelen en blijven deelnemen aan cultuur.” Na een verrassende openingsact door Juffrouw Nies en Harm Jan Piek gaven maar liefst 13 aanbieders van verschillende cultuurprojecten een paar van hun hoogtepunten prijs. De start was een groot succes, waarbij bijna alle basischolen aanwezig waren.

Met het Kunstmenu worden diverse kerndoelen van het onderwijs behaald en het sluit aan bij het gemeentelijk cultuurbeleid. Nieuw is dat de scholen zelf aan kunnen geven welke cultuurprojecten ze inzetten in het onderwijs en wanneer. Via de website kunstmenuwageningen.nl hebben de scholen al een indruk van de verschillende projecten gekregen. Tijdens de start van het nieuwe Kunstmenu kregen ze van een groot aantal projecten een nog beter beeld . Inschrijven voor het menu voor het schooljaar 2017-2018 kan nog tot uiterlijk 6 oktober aanstaande.

Het vraaggerichte karakter van het Kunstmenu past perfect bij het themagerichte onderwijs op de scholen. Er valt veel te kiezen; van bekende projecten als “Wageningen in WO2” en “Beelden van Wageningen” tot nieuwe zoals “Mijn boom op de berg” (als onderdeel van de beeldententoonstelling Beelden op de Berg), “Met de klas naar een tentoonstelling” (in Het Depot) en “Oorkest” (door de Waterlanders). Opvallend veel projecten combineren verschillende disciplines zoals dans en theater, kunst en media, erfgoed en muziek en dans en film.

Het college is verheugd dat het nieuwe Kunstmenu zo goed uit de startblokken komt. Het is belangrijk dat kinderen kennis blijven maken met kunst en cultuur. Cultuureducatie draagt sterk bij aan kennisoverdracht, persoonlijke ontwikkeling en deelname aan de maatschappij. Wethouder Lara de Brito: “Het is fantastisch dat de onderdelen muziek, dans, beeldend, toneel, film, taal en cultureel erfgoed allemaal in het nieuwe Kunstmenu te vinden zijn!”.

De gemeente Wageningen zorgt voor de afstemming van het nieuwe Kunstmenu en heeft hiervoor een cultuurcoördinator aangesteld.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.