Nieuwe expositie over Bennekom Wandeldorp

BENNEKOM – Het Bennekoms Kamertje in de etalage van Albert Hein aan de Dorpsstraat heeft vanaf eind deze maand een nieuwe expositie met als thema Bennekom Wandeldorp.
Gewandeld wordt er véél in en om Bennekom.

Heinrich Witte promootte het al in zijn wandelgids uit 1902 en de vele wandelaars in het Bennekomse bos laten dat dagelijks zien. En wat dacht je van de Bennekomse wandelverenigingen? Al vóór de oorlog bestond Laat Ons Lopen (L.O.L.) later opgevolgd door de Heidelopers. Hoogtepunt bij beide verenigingen was en is de Avondvierdaagse, die uiteraard ook dit jaar weer op het programma staat van 12 tot 15 juni

De Werkgroep Bennekomse Reclame en Souvenirs van de Historische Vereniging Oud-Bennekom vond het een goede reden om voorafgaand aan die Avondvierdaagse het Bennekoms Kamertje aan al die lopers te wijden. De werkgroep heeft al heel veel foto’s , een paar vlaggen, een aantal medailles en bekers, maar ze zoeken nog het oranje-witte uniform van de L.O.L leden en meer artikelen uit de wandelhistorie.

Mensen die voorwerpen hebben die bij deze expositie passen en die tijdelijk willen uitlenen, kunnen een mailtje sturen naar info@oudbennekom.nl.

Related posts

Geef een reactie

*