Nominatie Rookvrije Generatie Award voor SKF

VEENENDAAL – Gisteren is bekend geworden dat SKF is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award.
Deze award is bedoeld voor verenigingen die zich hebben hard gemaakt voor een rookvrije omgeving tijdens evenementen, trainingen en wedstrijden van de jeugd.

De nominatie op zich is uiteraard al een mooie beloning voor de stappen die SKF, met Jetske ten Caat als drijvende kracht, heeft gezet op dit vlak. Maar het winnen van de award zou nog mooier zijn! De andere genomineerden in de categorie Sportverenigingen zijn s.v. Kampong uit Utrecht, korfbalvereniging Olympia ’22 uit Borculo, voetbalvereniging RCL uit Leiderdorp, Sportpark Hier-O in Geertruidenberg en handbalvereniging Vido uit Purmerend.

Stemmen op SKF kan hier. Stem dus snel op SKF en vraag vrienden en familie dat ook te doen!

Onderstaand de motivatie die door het SKF-bestuur is gebruikt om de nominatie te ondersteunen en het filmpje dat bij SKF is gemaakt.
Korfbalvereniging SKF steunt het initiatief van een rookvrije generatie. Daarom zijn wij overgegaan tot het nagenoeg rookvrij maken van onze accommodatie. Na een enthousiast gesprek met de Hartstichting is een stappenplan opgesteld waarbij als eerste een rookvrij terras is gerealiseerd. Vervolgens is bij een evenement geëxperimenteerd met een geheel rookvrije accommodatie. De ervaringen hiermee waren zo positief dat het idee is doorgezet en dat SKF nu een nagenoeg rookvrije accommodatie is. Roken is alleen nog mogelijk in een abri die uit het zicht van (jeugd)leden en bezoekers staat.

SKF vindt het belangrijk dat de jeugd roken niet als vanzelfsprekend ziet en kan sporten en verblijven in een rookvrije omgeving. Daarnaast hebben wij veel enthousiaste reacties ontvangen van spelers en volwassenen die het prettig vinden niet meer geconfronteerd te worden met het roken door anderen. Jetske ten Caat is de drijvende kracht achter het project en heeft dit namens het bestuur vol overgave uitgedragen binnen de vereniging. Zij is actief aan de slag gegaan met het promoten hiervan, waaronder door mee te werken aan een filmpje van de Hartstichting over de rookvrije generatie, onder meer opgenomen bij korfbalvereniging SKF. Wij waarderen de inzet van Jetske en zijn er trots op dat we de eerste rookvrije sportaccommodatie van Veenendaal zijn.

Bekijk hier de video.

Bron: SKF

Related posts

Geef een reactie

*