Normandische kip met zuurkool en knolselderij frieten door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, Normandische kip met zuurkool en knolselderij frieten
Karin is al een week aan de lijn. Althans dat probeert ze. Nu gaat het koolhydraatarm eten best goed maar afgelopen donderdag was ze met haar collega Jan op de nieuwjaarsborrel. Dat was best lastig want er waren zoveel lekkere hapjes. Na 6 dagen zonder koolhydraten kreeg ze er wel erg veel zin in. Ze had ook best trek zo aan het einde van de dag. Ach die paar toastjes, tenslotte heb ik het de rest van de dagen wel goed gedaan. Ze denkt aan het avondeten dat ze had ingeplant. Ze wilde knolselderij frieten maken met zuurkool en kip. ‘Wil je nog een toastje?’, vraagt Jan. Ze pakt het toastje aan en neemt nog een slokje van haar wijn.

Ingrediënten:
• 2 kippenpoten van een blije kip
• 20 g roomboter
• 2 sjalotjes
• 2 tenen knoflook
• scheutje olijfolie
• 400 g zuurkool uit het vat
• 8 jeneverbessen
• 2 sjalotjes
• 250 g kastanjechampignons
• 2 goudreinetten
• 100 ml kokosroom
• 400 g knolselderij

Bereiding:
1. Verwarm de oven tot 180 °C.
2. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit een kwart van de boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Haal de kip uit de pan.
3. Snijd de sjalotten in kwarten. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
4. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Fruit de sjalotten, knoflook en voeg de kastanjechampignons toe in dezelfde pan en bak alles in 3 minuten.
5. Voeg de kokosroom toe en de kip. Laat de kip verder gaar stoven in de saus.
6. Schil de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken van ± 1,5 cm en bak de appelstukjes goudbruin en roer door de saus.

Zuurkool
7. Plet de jeneverbessen. Snij het sjalotje in ringen en fruit deze even aan, voeg de zuurkool, de jeneverbessen en de witte wijn toe.
8. Laat de zuurkool op heel laag vuur 20 minuten sudderen.

Knolselderij frieten
9. Snijd de koolrabi in plakken van 1,5 cm en schil de buitenkant. Snijd de plak in repen van 1,5 cm. Doe ze in een kom met olijfolie en de koriander komijn mengsel en hussel ze goed door elkaar. Leg ze op de bakplaat op een bakpapier en bak ze in ± 20 minuten gaar.

De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.