Onderdoorgangen spoor Voorpoort en Nieuweweg Noord geopend

Aan de noordzijde van Veenendaal worden in de komende jaren twee onderdoorgangen onder de spoorbaan Utrecht-Arnhem aangelegd: één voor auto’s in het verlengde van Voorpoort en één voor langzaam verkeer in het verlengde van de Nieuweweg-Noord.
Onder toeziend oog van Michiel Scheffer (provincie Gelderland), Dennis Straat (provincie Utrecht), wethouders

VEENENDAAL – Aan de noordzijde van Veenendaal worden in de komende jaren twee onderdoorgangen onder de spoorbaan Utrecht-Arnhem aangelegd: één voor auto’s in het verlengde van Voorpoort en één voor langzaam verkeer in het verlengde van de Nieuweweg-Noord.
Onder toeziend oog van Michiel Scheffer (provincie Gelderland), Dennis Straat (provincie Utrecht), wethouders Hester Veltman (gemeente Ede), Marieke Teunissen (gemeente Renswoude), Engbert Stroobosscher (gemeente Veenendaal) en ProRail regiodirecteur Kees Rutten is zaterdagmorgen de autotunnel Voorpoort officieel geopend.

De echte ‘handeling’ was weggelegd voor Jari, Evi en Lano, drie kinderen uit Veenendaal; zij zaten tot diep in de nacht op het platform tijdens het inrijden van de spoortunnels in augustus en reden zaterdag als eersten op skelters door de autotunnel, direct gevolgd door de cabriobus met genodigden en omwonenden. Om 13.00 uur werden de hekken weggehaald en was de tunnel open voor al het gemotoriseerd verkeer.

In de nieuwe situatie verandert het volgende:

  • De Nieuweweg-Noord (N418) wordt een gemeentelijke weg met een fietstunnel onder het spoor. De weg wordt volledig gereconstrueerd. De fietstunnel wordt tevens een voetgangersverbinding tussen het noordelijk en het zuidelijk deel van het Fort.
  • Omdat de Nieuweweg-Noord niet langer de doorgaande route voor snelverkeer is, wordt Voorpoort doorgetrokken met een spooronderdoorgang voor auto’s.
  • Voorpoort krijgt ten noorden van de auto-onderdoorgang een aansluiting op de Klompersteeg-Oost. De Klompersteeg–West sluit hier vervolgens met een kruispunt op aan.
  • De Klompersteeg-West en de Buursteeg worden verbonden door een aparte brug over het nieuwe fietspad Nieuweweg-Noord heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.