Opbrengst vergoeding taxusinzameling voor Inloophuis Veenendaal

VEENENDAAL – Op 10 juni heeft stichting Inloophuis Veenendaal een vergoeding ontvangen van € 1060,- voor ingezameld taxussnoeisel in Veenendaal.
Dit snoeisel is in 2016 ingezameld op de begraafplaats en door inwoners uit hun eigen tuin.

Stichting ‘Vergroot de Hoop’ gebruikt taxus om chemotherapieën in de behandeling tegen kanker van te maken.

Voor de inzameling van taxussnoeisel staan aparte afvalbakken bij het afvalbrengstation. Ook het taxussnoeisel op de begraafplaats is apart ingezameld. De gemeente koos er dit jaar voor om de vergoeding te schenken aan Inloophuis Veenendaal.

Wethouder Nermina Kundic overhandigde aan de vrijwilligers van Inloophuis Veenendaal een cheque met het bedrag van € 1060,- euro tijdens de SamenLoop voor Hoop. Kundic: “Tijdens de Samenloop voor Hoop was de verbinding in de strijd tegen kanker enorm voelbaar. Door het inzamelen van taxussnoeisel zien we ook dat de Veenendaalse samenleving bijdraagt aan de bestrijding van kanker. Daar wil ik hen van harte voor bedanken en tegelijkertijd oproepen om dat dit jaar opnieuw te doen.”

Snoeihard tegen kanker
Op donderdag 15 juni gaat de nieuwe inzamelactie van taxussnoeisel weer van start. Inwoners kunnen de takjes van de Taxus Baccata inleveren op het afvalbrengstation. De actie loopt t/m 31 augustus, omdat de werkzame stof Baccatine in de takken dan optimaal is. Het is belangrijk dat inwoners het snoeisel schoon aanleveren en dat het jonge, eenjarige takken zijn met een maximale lengte van 30 centimeter.

Inloophuis Veenendaal
Het Inloophuis Veenendaal wil een vrijblijvende ontmoetingsplek bieden voor iedereen die met de ziekte kanker wordt of is geconfronteerd. Voor de mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook voor hun kinderen, partners, ouders, familie, vrienden, collega’s, werkgevers en leerkrachten. Zie voor meer informatie www.inloophuisveenendaal.nl.

Related posts

Geef een reactie

*