Opening Huis van de Wijk in het Franse Gat

VEENENDAAL – Op woensdag 16 mei is de officiële opening van het Huis van de Wijk in het Franse Gat aan de W.C. Beeremansstraat 2.
Het Huis van de Wijk is een plek waar bewoners van het Franse Gat elkaar kunnen ontmoeten en waar ze in gesprek kunnen met het wijkteam over alles wat er speelt in de wijk.

Ook kunnen bewoners hier alle informatie krijgen over de ontwikkeling van de gebiedsvisie van het Franse Gat. Een project om de wijk nóg mooier en beter te maken.

Het programma van de opening start om 15.30 uur en is voor alle bewoners van het Franse Gat. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van koffie en thee en het huis bekijken. Ook kunnen ze hun wens voor de toekomst van het Franse Gat achterlaten op de wensenwand in de hal van het huis. Voor de kinderen staat er een springkussen in de tuin en we delen ijsjes uit. Het wijkteam heeft een vraag uitgezet bij alle inwoners van Veenendaal om te komen met ideeën voor een goede en passende naam voor het huis. Deze naam wordt tijdens de opening onthuld.

Ontwikkeling gebiedsvisie
Patrimonium woonservice en gemeente Veenendaal werken de komende tien jaar samen met de Provincie Utrecht, Waterschap Veluwe- Vallei, netbeheerder Stedin, Veenendaalse Woningstichting en de GGD om de wijk het Franse Gat nóg mooier en beter te maken op het gebied van zorgen, welzijn, wonen, energie, klimaat aanpassing, arbeidsparticipatie, zoveel mogelijk meedoen en een schone bodem waar nodig. Dit willen de partijen zoveel mogelijk samen met de bewoners uit de wijk doen.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.