Overdracht Mausoleum aan leerlingen De Vlinderboom

EDE – Leerlingen van groep acht van de Prins Florisschool in Ede dragen donderdag 20 april 2017 het Mausoleum op de Paasberg in Ede symbolisch over aan leerlingen van groep zeven van de Vlinderboom in Ede.
De overdracht bestaat uit een kort programma, waarbij de kinderen stilstaan bij thema’s als oorlog, vrede en veiligheid.

Er worden bloemen gelegd bij het monument. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede opent de bijeenkomst bij het Mausoleum met een korte toespraak.

Adoptie
Het Mausoleum wordt elk jaar geadopteerd door een basisschool in het kader van het Project ‘Adopteer een monument’. Dit is in 1985 opgezet door Stichting Februari 1941. Vorig jaar adopteerde groep zeven van de Prins Florisschool het monument. Deze groep, inmiddels groep acht, draagt het Mausoleum nu over aan leerlingen van groep zeven van de Vlinderboom.

Vrijheid
Doel van de adoptie is leerlingen vertrouwd te maken met de ontstaansgeschiedenis van een monument. Zo kunnen ze leren begrijpen waarom er mensen in de Tweede Wereldoorlog bereid zijn geweest, en er ook vandaag de dag nog mensen bereid zijn, hun leven te geven voor vrijheid.

Geef een reactie

*