Passie voor Sport: Dicky Kottink (vv Prins)

Dicky Kottink vv Prins

Hoe omschrijven anderen jou?
Als iemand die veel zaken in het leven op een rustige manier aanpakt.

Welke sport beoefen je en bij welke club? Welke functie/ rol vervul je?
Ik volleybal bij de nieuwe Edese eredivisieploeg Vallei Volleybal Prins. Ik ben daar spelverdeler en tevens aanvoerder van het team.

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
Ik ben door mijn familie in aanraking gekomen met deze sport. Mijn vader en broer beoefenden het al, en ik ben naar een training mee gegaan. Toen het later niet meer te combineren was met andere sporten heb ik volledig voor het volleybal gekozen.

Hoe bereid jij je optimaal voor op een wedstrijd? (Muziek, rituelen, bijgeloof enz.).
Rituelen heb ik niet voor een wedstrijd, het gevoel moet gewoon goed zijn. Goede muziek helpt mij wel aan veel energie om een wedstrijd te beginnen.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Mijn weekend wordt vaak bepaald door de gespeelde wedstrijd op zaterdag. Als wij winnen of goed spelen kan mijn weekend niet meer stuk. Bij verlies is mijn weekend vaak verpest. Van elke wedstrijd, gewonnen of verloren probeer ik achteraf bij te leren door na te denken wat ik beter had kunnen doen.

Wat doe jij om fysiek en mentaal in topvorm te blijven?
Veel trainen. Op dit moment train ik zo’n zes keer in de week en speel daarbij nog een wedstrijd. Daarnaast studeer ik nog, dus mentaal kan ik mezelf ook goed trainen. Tussendoor is het belangrijk om even te kunnen ontspannen en rust te pakken.

Houd jij rekening met voeding?
Ja, ik probeer op dit moment vooral veel eiwitten via mijn voeding binnen te krijgen. Ook zorg ik ervoor dat ik zo vaak mogelijk een goede warme lunch kan eten, om genoeg energie te hebben tijdens onze training (de training vindt precies plaats tijdens etenstijd, 16.30-19.00).

Hoe combineer jij je sport met werk/ relatie/ vrije tijd?
Doordeweeks nemen sport en studie vrijwel al mijn tijd in beslag. ’s Ochtends en aan het eind van de middag wordt er vaak getraind. Tussendoor ga ik naar colleges op de Universiteit in Nijmegen en werk ik mijn opdrachten bij. Mijn vrije tijd besteed ik door mijn vrienden weer te zien en uit te rusten. Daarnaast werk ik soms aan tijdelijke projecten bij een bedrijf in Den Bosch.

Welke sportcompetenties zijn ook inzetbaar op je werk?
Teamwork en planning. Ik leer veel over de dynamiek binnen een team, en hoe je mensen moet benaderen om gezamenlijk een doel te bereiken. Plannen leer ik omdat ik sport, studie en werk combineer. Als ik mijn zaken niet goed bijgewerkt heb zal ik het een moeten laten schieten voor het ander. Plannen en prioriteiten stellen is handig wanneer er verschillende projecten tegelijkertijd lopen op het werk.

Deel jij je enthousiasme voor de sport en breng je dit over aan anderen? Kan door Social Media, training- en/ of clinics geven aan jeugd enz.
Ik ben meer een social media-lezer dan een social media-gebruiker. Wij geven wel clinics met ons team om de jeugd in de omgeving enthousiast te maken voor het volleybal en een gezonde en sportieve leefstijl te promoten

Wat is tot dusver je grootste succes?
+- 2 jaar geleden kwam ik met mijn oude team uit Nijmegen uit op het tweede niveau van Nederland, maar hebben wij toch de halve finale van de beker weten te bereiken. Dit was voor de club een unieke prestatie.

Waar sta jij na 10 jaar?
Ik hoop dat ik over 10 jaar een goede balans heb weten te vinden tussen volleybal en mijn maatschappelijke carrière. Op dit moment ben ik hard bezig om op beide vlakken veel bij te leren.

Wat wil je ons nog meegeven?
Ben jij een sportliefhebber of een volleyballiefhebber uit de buurt van Ede? Dan ben je van harte welkom om een keer op zaterdagavond langs te komen in sporthal De Peppel voor een van onze wedstrijden. Wij zullen je daar met open armen ontvangen! Kijk voor meer informatie op www.valleivolleybal.nl of volg www.facebook.com/valleivolleybalprins

DEEL PASSIE VOOR SPORT
Kent u iemand die ook voor deze rubriek in aanmerking zou kunnen komen? Of bent u zelf DE aangewezen persoon die met enthousiasme over zijn/ haar sportbeleving kan vertellen?
Schroom u niet en neem contact op met DE REDACTIE. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Related posts

Geef een reactie

*