Passie voor Sport: Nick Coster (DOVO)

Hoe omschrijven anderen jou?
Als een eerlijk vrolijk en aanwezig persoon die altijd klaarstaat voor iedereen. Op het veld ben ik een schoffie.

Welke sport beoefen je en bij welke club? Welke functie/ rol vervul je?
Ik voetbal bij DOVO, ben de aanvoerder van het team heb dan ook een leidende rol op het middenveld, daarnaast doe ik er ook kickboksen bij.

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
Van kleins af aan al begonnen met voetbal, vond het leuk en kan een aardig balletje trappen.

Hoe bereid jij je optimaal voor op een wedstrijd? (Muziek, rituelen, bijgeloof enz.). heb geen rituelen en bijgeloof.
Ik zorg dat ik goed slaap, eet en drink voor de wedstrijd, verder helpt muziek wel om in de wedstrijdsfeer te komen.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Winnen is niet zo moeilijk, daar moet je gewoon van genieten en dan ben je ook vrolijk. Verlies heb ik moeite mee, je probeert na te gaan waar het mis is gegaan en wat je anders had kunnen doen, verder zal je het verlies moeten nemen zoals het is en weer richten op de volgende wedstrijd.

Wat doe jij om fysiek en mentaal in topvorm te blijven?
Hard trainen en daarnaast train ik ook voor mezelf, kickboksen en krachttraining. Dit zorgt ervoor dat je lichamelijk optimaal fit bent. daarnaast buiten trainingen goed met je lichaam omgaan, gezond eten en goed rusten. wanneer je er tijdens trainen alles aan doet zal je merken dat je lekker in je vel zit, dit zorgt er ook voor dat je je mentaal sterk voelt.

Houd jij rekening met voeding?
Jazeker, ik ben gek op eten, koken en uiteten, maar weet wat wel en niet goed voor me is. Over het algemeen eet ik heel gezond en drink altijd water, een enkele keer zondig ik met fastfood of chocola bijvoorbeeld. Ook drink ik geen alcohol. Ik weet wat nodig is voor mijn lichaam op optimaal te kunnen presteren.

Hoe combineer jij je sport met werk/ relatie/ vrije tijd?
Het valt allemaal prima te combineren. Ik ben momenteel bezig om een bedrijf op te zetten in personal training en ben met een opleiding bezig die binnen een paar maanden afgerond is. Daarnaast heb ik genoeg tijd over om te trainen maar vooral veel tijd met mijn gezinnetje door te brengen.

Welke sport competenties zijn ook inzetbaar op je werk?
Eigenlijk alle competenties, zoals ik eerder verteld heb, ga ik binnenkort aan de slag als personal trainer en is daar alles voor nodig om de gewenste doelen te behalen. Daarbij kan ik met mijn achtergrond en ervaring het goed overbrengen op mensen.

Deel jij je enthousiasme voor de sport en breng je dit over aan anderen? Kan door Social Media, training- en/ of clinics geven aan jeugd enz.
Ik deel regelmatig mijn sportervaringen op social media dmv foto’s of video’s. En zoals ik eerder vertelde wil ik mijn ervaring en kennis overbrengen in de vorm van personal training op mensen. Heb jaren lang aan topsport gedaan en wil met deze levensstijl en manier van trainen samen doelen bereiken. Door de jaren heen al veel ervaring overgebracht op vrienden en familie.

Wat is tot dusver je grootste succes?
Mijn gezinnetje, ik heb een mooie lieve vriendin en geweldig vrolijk zoontje. Dit is mijn grootste succes en geniet hier volop van. In mijn sportcarrière heb ik geen echte hoogtepunten meegemaakt, wel een aantal dieptepunten. Verder zie ik als hoogtepunt dat ik zolang van mijn hobby mijn werk heb mogen maken. Voor veel publiek en tegen mooie tegenstanders heb gespeeld. Veel mensen heb leren kennen en mijzelf als persoon ontwikkelt heb.

Waar sta jij na 10 jaar?
Dan ben ik begin 40, gezond en genieten van mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast heb ik dan mijn eigen gym met de ideeën die ik momenteel heb en is mijn personal training een succes en bekend bij vele mensen.

Wat wil je ons nog meegeven?
Doe wat je graag wil en met volle overgave en veel plezier.

DEEL PASSIE VOOR SPORT
Kent u iemand die ook voor deze rubriek in aanmerking zou kunnen komen? Of bent u zelf DE aangewezen persoon die met enthousiasme over zijn/ haar sportbeleving kan vertellen?
Schroom u niet en neem contact op met DE REDACTIE. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Related posts

Geef een reactie

*