Pilot scootmobielpool officieel van start

VEENENDAAL – Bewoners van de Duivelwal in Veenendaal die een scootmobiel willen gebruiken kunnen dit jaar meedoen met de scootmobielpool.
Het gebruik van een scootmobiel van de pool is gratis. In het wooncomplex aan de Duivelwal heeft wethouder Marieke Overduin op 10 februari 2017 de pilot scootmobielpool officieel van start laten gaan. De proef geldt voor een periode van 1 jaar.

Het doel van de scootmobielpool is dat gebruikers van scootmobielen deze vervoersmiddelen met elkaar delen. Deelnemers reserveren de scootmobiel voor het moment dat ze deze nodig hebben, wat leidt tot een efficiënt gebruik van het vervoersmiddel.

Win-winsituatie
Een ‘pool’ betekent een win-winsituatie voor de scootmobiel gebruiker en de gemeente. Want wie permanent een scootmobiel vanuit de gemeente in gebruik heeft, betaalt daarvoor een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Als deelnemer van de scootmobielpool kost dit niets. Voor de gemeente levert het delen van scootmobielen naar verwachting een besparing op in individuele maatwerkvoorzieningen. En het past binnen de gedachte dat er maatwerk wordt geboden voor iedereen met een ondersteuningsvraag.
In de stallingsruimtes van het wooncomplex aan de Duivenwal staan vele scootmobielen gestald. Niet alle scootmobielen worden dagelijks gebruikt, zeker in de wintermaanden niet. Deze zorgen echter wel voor overvolle stallingsruimtes, met weinig doorgangsruimte. De scootmobielpool biedt hiervoor een goede oplossing.

Startschot
Op vrijdag 10 februari gaf wethouder Marieke Overduin het officiele startschot van de pilot. “Voor mensen die zich niet meer zo gemakkelijk voortbewegen is een scootmobiel van groot belang. Met een scootmobiel kunnen mensen blijven participeren en dit vermindert de kans op vereenzaming. Maar de verstrekking van een scootmobiel kost de gemeenschap en de gebruiker ook veel geld. Door een efficiënt gebruik ervan dalen de kosten, zonder dat dit ten koste gaat van de voordelen van het gebruik. Dat levert dus voor iedereen voordelen op. Ik hoop dat deze theorie ook in praktijk gaat werken, zodat we de pool volgend jaar verder in Veenendaal kunnen toepassen.”

Inwoners van het wooncomplex aan de Duivenwal kunnen zich nog steeds aanmelden voor de proef. Aanmelden kan via het Wmo-loket van de gemeente Veenendaal.

Related posts

Geef een reactie

*