Programma Filmhuis

VEENENDAAL – Dit jaar begint in die zin ook sterk. De voor 6 januari geprogrammeerde film, Bohemian Rhapsody, is voor de derde keer uitverkocht.
Wellicht dat er nog een extra vertoning wordt ingelast. Dat zullen we dan laten weten via deze nieuwsbrief, onze website, Facebook en de lokale kranten.

Op zaterdag 5 januari hebben we een prachtige film in huis met Loro, een verhaal geïnspireerd op de carrière van de Italiaanse mediatycoon Silvio Berlusconi. De film is geregisseerd door Paolo Sorrentino, die ook veel succes had met La Grande Belezza. De hoofdrolspeler, Toni Servillo, kennen we ook uit die film en die weet zich weer geweldig te verplaatsen in de rol van gearriveerde levensgenieter. Uiteraard krijgen we een inkijkje in het decadente en controversiële leven van de man die de Italiaanse politiek geruime tijd heeft beheerst.

Loro
– Zaterdag 5 januari om 20.00 uur

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. Loro, Italiaans voor ‘zij’ of ‘hun’, waarmee wordt geduid op de entourage van Berlosconi, schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af, het doek valt voor zijn politieke carrière… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?

Bohemian Rhapsody
– Zondag 6 januari 14.30 uur (uitverkocht)

De film Bohemian Rhapsody volgt zowel de snelle opkomst van Queen aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag velen inspireert.

Deze film is uitverkocht op zondag 6 januari. Houd onze nieuwsbrief, website in de gaten voor een mogelijke extra voorstelling.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.