ProVeenendaal: “de partij die bij me past”

Door: Ronald van der Weerd

VEENENDAAL – Begin 2017 stond ik voor een tweesprong: of ik richtte mijn eigen lokale politieke partij op óf ik ging op zoek naar een (nieuwe) partij die bij mijn visie en idealen past.

Nu ben ik persoonlijk geen voorstander van de versplintering van het politieke speelveld, dus begon ik met het oriënteren op bestaande partijen binnen de Veenendaalse politiek. Die zoektocht duurde niet lang, want als snel bleek dat de visie en werkwijze van ProVeenendaal naadloos aansluit op hoe ik vind dat de politiek zou moeten (samen)werken.

De afgelopen weken heeft u het ongetwijfeld ook ervaren: het is weer ‘die tijd van het jaar’. Die bewuste periode waarin de politici actief de straat op gaan om met u in gesprek te gaan. Mijns inziens moet en kan dat veel vaker en niet alleen wanneer de politiek iets van u ‘nodig’ heeft. Bij ProVeenendaal denkt men daar net zo over. Daarom werkt de partij al sinds de oprichting veelvuldig met bezoeken aan instellingen, organisaties, verenigingen en bedrijven. Directe en transparante communicatie met inwoners staat centraal en iedereen is van harte welkom om vragen te stellen, signalen te geven of misstanden aan te kaarten. Zo kan men er bij ProVeenendaal altijd vanuit gaan dat een besluit weloverwogen is genomen, in contact met inwoners. Juist nu Den Haag steeds meer verantwoordelijkheden afstoot naar de gemeente is het belangrijk om lokale partijen aan het stuur te zetten. Veenendalers met hun wortels in en gevoel bij u als inwoner en zonder Haagse invloeden of ambities.

Vanuit die visie wil ik mij de komende jaren gaan inzetten voor een veilig en laagdrempelig Veenendaal. Een gemeente waarin iedereen kan deelnemen aan de maatschappij, maar waarin ook van iedereen wordt verwacht dat men (daar waar mogelijk) een bijdragen levert. Voor mij betekent dat, dat de gemeente verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid van bijvoorbeeld sport en zorg en dat de financiën van de gemeente op orde zijn.

1 thought on “ProVeenendaal: “de partij die bij me past”

  1. Beste Ronald, Ik herinner me je nog als actieve VVD-er. Kun je het eenvoudige kiezersvolk uitleggen waar dat spaak liep en hoe je vervolgens bij Pro terecht kwam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.