Quinoa en linzen met broccoli en kastanjes door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, quinoa en linzen met broccoli en kastanjes
Ze rilt helemaal en wil gauw maar binnen. Terwijl ze zoekt naar het bordje w.c. glibbert ze over de terracotta tegelvloer. Haar besneeuwde skischoenen vinden geen grip op de plavuizen en swoesj daar gaat ze. Ze valt achterover op haar kont op de natte vloer. Getverderrie, een hele natte broek. In de w.c. gaat ze met haar kont gedraaid naar de handen droger staan. Ze ploft neer naast haar man en ze ziet de vitrine met heerlijke nagerechten Ooh,… tiramisu’ roept ze verrukt uit. Dat heeft ze wel verdiend na die uitglijder. Ze wrijft over haar bil waar ze een bult voelt opkomen. Na de vakantie gaat ze wel weer lijnen.

Ingrediënten:
50 g quinoa
50 g linzen ongekookt
200 g broccoli
2 tenen knoflook
1 ui
1 wortel
250 g kastanjechampignons
130 g gepelde kastanjes
2 el olijfolie
1 theel. gedroogde tijm
2 abrikozen

Bereiding:
Spoel de linzen in een zeef onder koud water af en laat goed uitlekken.
Breng de linzen met 400 ml water aan de kook.
Doe de deksel op de pan en kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
Voeg na 10 minuten de quinoa erbij en laat zachtjes doorkoken.
Giet het overtollige water af en houd de quinoa-linzen warm.
Haal de roosjes van de broccoli.
Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
Pel de ui en snipper fijn.
Schil de wortel en snijd in schuine plakken.
Snijd de steeltjes van de kastanjechampignons en snijd ze in kwarten
Fruit de ui op een laag vuur in een scheutje olijfolie
Voeg de wortels, broccoli, knoflook, tijm en champignons toe dek af en laat 8 minuten doorstoven.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Schep de abrikozen, kastanjes en de linzen-quinoa mengsel door de groenten.
Breng op smaak met zout en peper.

De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*