Radio 1-programma Kwesties zondag vanuit Rhenen

RHENEN – Radio 1-programma Kwesties wordt zondag vanuit Rhenen uitgezonden

  • Uitzending: Zondag 16 april 2017, 20.00 – 21.00 uur op NPO Radio 1
  • Bestaansrecht dierentuinen & afrofobie in de politiek

Nederland werd deze week besmet met het pandavirus. Ouwehands Dierenpark in Rhenen is de trotse eigenaar geworden van twee reuzenpanda’s uit China. Maar is het nog wel van deze tijd om dieren op te sluiten om ze van dichtbij te bekijken of kan het ook anders?

Rob Oudkerk is zondag in Rhenen om met twee filosofen, een basisschoollerares en een dierenrechtenactivist te praten over het bestaansrecht van dierentuinen. Want ben je wel echt een dierenvriend als je voor dierentuinen bent? Te gast: Paul Smit, woordvoerder PETA, filosoof Erno Eskens, juf Willemijn en filosoof Jozef Keulartz.

Marianne van den Anker praat met publicist Kiza Magendane en politiek historicus Ewout Klei over afrofobie in de Tweede Kamer. Voor het eerst in 23 jaar is er geen enkele Surinaamse, Caribische of Afrikaanse Nederlander (exclusief Marokko) in de Tweede Kamer gekomen. Is dat erg?

Over Kwesties
Kwesties is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Discussieer mee
Praat mee met ons op Twitter: @kwesties_ntr; gebruik de hashtag #kwesties

Bekijk ook onze Facebookpagina

Geef een reactie

*