Rodny Hofman matchwinner bij verdiende overwinning op IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN – SPAKENBURG. GVVV heeft vanmiddag een overwinning geboekt.
V.V. IJsselmeervogels werd met 1-2 verslagen.

GVVV heeft vanmiddag een verdiende overwinning geboekt. Na de winstpartij tegen De Treffers en VVSB was het vandaag de beurt aan de rooie uit Spakenburg.

De eerste minuten waren aardig aan de kant van de Veenendalers, maar de openingstreffer was toch voor de thuisploeg. een voorzet van de rechterkant kwam op het hoofd van Danny van den Meiracker (terug van een schorsing) terecht die Wilco den Hartog kansloot liet door de 1-0 in te koppen.

GVVV liet zich niet van de wijs brengen en kwam door een geweldige dieptepass van diezelfde Den Hartog via het hoofd van een verdediger van de vogels voor de voeten van Grot die op doelman Schaap afliep. Grot vorige week de maker van de 1-0 liet de doelman kansloos en scoorde in de 11e minuut de gelijkmaker voor de Veenendalers.

Vier minuten later een vreemd moment. Was de bal van olijfveld wel of niet achter de doellijn? Volgens vele supporters van GVVV en IJsselmeervogels wel degelijk, wat later in de samenvatting op TV wel degelijk het geval was, maar niet werd goedgekeurd door scheidsrechter van Oostrom die een warrige wedstrijd floot. Een geluk dus voor alles en iedereen die een blauw hart droeg vanmiddag.

Twee minuten later was het eerst doelman Jansen die zijn ploeg op de been hield en korte tijd later belandde de bal van Maikel de Harder op de onderkant van de lat.

GVVV kwam in die fase van de wedstrijd regelmatig heel goed weg. Korte tijd later was het de Graaf die de bal via een vrije trap op de handschoenen van Schaap wist te krijgen.

Na drie kwartier was de ruststand dan ook 1-1, waar GVVV door het niet goedgekeurde doelpunt van de Vogels aardig weg kwam.

In de tweede helft was GVVV de betere partij en gaf het over het algemeen vrij weinig echte grote kansen weg waar de Veenendalers een paar aardige kansen wisten te creëren.

Verdediger Rodny Hofman mocht in de 70e minuut een vrije trap nemen randje 16 meter. De vrije trap werd weliswaar niet hard ingeschoten maar desalniettemin zo vreselijk lekker ingedraaid dat de doelman van IJsselmeervogels kansloos was op deze bal en Hofman met een heerlijke krul zijn ploeg op een verdiende 1-2 voorsprong zette.

De thuisploeg probeerde nog wel aan te zetten, maar het was GVVV die redelijk makkelijk stand wist te houden.
GVVV kon daarom ook na 94 minuten toen scheidsrechter van Oostrum affloot de handjes in de lucht steken en een heerlijk feestje gaan vieren, althans wel gezien de overwinning die GVVV behaalde, maar niet vanwege het feit dat voor de wedstrijd bekend werd dat GVVV volgend seizoen niet verder zou gaan met assistent trainer Jan Diepenveen.

De rasechte GVVVér die dit seizoen zijn 10e seizoen ingaat had afgelopen week te horen gekregen dat de club vanwege financiële overwegingen niet door gaat met Jan Diepeveen. Iets wat bij de spelers totaal onverwacht en als een volkomen verassing aankomt.

Nog twee wedstrijden voor de winterstop voor GVVV. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg en die week erop 15 December volgt de uitwedstrijd tegen HFC Haarlem.

Deze twee wedstrijden zullen overigens niet geleid worden door Niek Oosterlee die een heup operatie zal ondergaan, maar door de assistenten Jan Diepeveen en Dennis van Meegdenburg.

De redactie van OnlineVallei.nl wenst Niek Oosterlee heel veel sterkte de komende periode en een spoedig herstel toe.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.