Ruim tweehonderd konijnen in beslag genomen

De dierenpolitie heeft donderdag 31 januari ruim tweehonderd konijnen bij een konijnenfokker in Ede in beslag genomen.
Na meerdere controles en dwangsommen bleek gisteren tijdens een controle dat de zorg voor de dieren nog steeds onder de maat was.

EDE – De dierenpolitie heeft donderdag 31 januari ruim tweehonderd konijnen bij een konijnenfokker in Ede in beslag genomen.
Na meerdere controles en dwangsommen bleek gisteren tijdens een controle dat de zorg voor de dieren nog steeds onder de maat was.

Om het welzijn van de dieren zijn ze gisteren allemaal in beslag genomen en nagekeken door een dierenarts. De fokker wordt binnenkort door de politie gehoord.

De politie had al meerdere meldingen gekregen over de situatie van de konijnen en was al meerdere keren bij de fokker langs geweest om de situatie te controleren. Bij verschillende controles van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bleek dat ze in vervuilde hokken zaten, in sommige gevallen zelfs zonder water en ruwvoer – wat erg belangrijk is voor de dieren. De konijnen worden allemaal nagekeken door de dierenarts.

De fokker werd hierbij meerdere keren in de gelegenheid gesteld de situatie voor zijn konijnen te verbeteren. Hem werden dwangsommen opgelegd en ook heeft hij een boete gekregen.

Toen gisteren bij een herhalingscontrole van de dierenpolitie en de LID weer bleek dat de konijnen onvoldoende verzorgd werden, is besloten de konijnen in beslag te nemen. De fokker zal binnenkort als verdachte worden gehoord.

Bron: Politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.