SKF opnieuw gastheer talententoernooi

VEENENDAAL – Op donderdag 27 april, Koningsdag, is SKF opnieuw de gastheer van het KNKV RTC Toernooi.
Op dit toernooi spelen de talententeams van de 6 Regionale Talentencentra (RTC’s) tegen elkaar om uit te maken welk RTC zich de beste van Nederland mag noemen.

Voor de derde keer op rij is SKF door het landelijk korfbalverbond KNKV gevraagd dit toernooi te organiseren.

De opzet van het toernooi is dit jaar iets anders, als gevolg van een gewijzigde aanpak van talentontwikkeling door de korfbalbond. Kees Rodenburg, technisch directeur van het KNKV daarover in het programmaboekje: “Dit jaar spelen we nog maar in drie categorieën. De onder 13 is opgesplitst in veertien RTC’s. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat pas na de groeispurt op het niveau van de B’s vastgesteld kan worden wie nu de echte talenten zijn. Het KNKV kiest daarom bewust voor een brede basis voor haar talentontwikkeling. Komende vanuit vijf Districten zal na afronding van de transitie op zestien plaatsen met RTC’s onder 13 en onder 15 worden gespeeld en op zes plaatsen met RTC’s onder 17 en onder 19.”

Dit jaar dus een toernooi met drie leeftijdscategorieën, onder 15, onder 17 en onder 19. De veertien RTC’s onder 13 spelen op dezelfde dag een toernooi in Dronten.

SKF-voorzitter Rob Hagoort is blij dat SKF en Veenendaal opnieuw dit toernooi mogen organiseren. “Door haar centrale ligging in Nederland, haar uitstekende bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer en haar goed toegeruste sportaccommodaties vormt Veenendaal het ideale decor voor de organisatie van sportevenementen met landelijke uitstraling. Onder ons motto “Samen Kunnen we het Fiksen – SKF!” staan onze vrijwilligers in ieder geval klaar, om er samen met spelers, scheidsrechters en toeschouwers een mooi toernooi van te maken.”

De RTC’s nemen het tegen elkaar op in 3 poules voor de verschillende leeftijdscategorieën: onder 15, onder 17 en onder 19. In elke poule wordt een halve competitie gespeeld en een eindstand opgemaakt. Vervolgens wordt op basis daarvan een totaalrangschikking van de RTC’s gemaakt, met uiteindelijk een mooie beker voor het winnende RTC. In de teams van District Oost zal ook een aantal SKF-ers uitkomen: Machteld Stolk en Rens Terpstra (beiden onder 17) en Lotte Rustenhoven en Annemarie Samsom (beiden onder 15).

Het KNKV RTC Toernooi is een prachtig evenement en een mooie kans de Nederlandse korfbaltalenten uit alle windstreken in actie te zien. Het toernooi vindt plaats op Sportpark De Groene Velden van 10:00-17:30. De toegang is gratis.

Related posts

Geef een reactie

*