Snelle salade met tonijn door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, snelle salade met tonijn
Karin staat op de weegschaal. Ze durft bijna niet te kijken. Ze stapt er weer af en draait de weegschaal om. Zal de batterij er wel goed inzitten? Ze schud het ding heen en weer en zet hem weer op de grond. Ze gaat er weer opstaan en weer het zelfde getal 85,3 kilo. Dat kan toch niet. Dit is echt afschuwelijk. Ze stapt er vanaf en geeft een schop tegen de weegschaal. Au, mijn teen. Ook dat nog. Het valt wel tegen en ze loopt naar de keuken en schuift de blikjes tonijn aan de kant. Dat ene croissantje maakt dan ook geen zier meer uit. Ze doet er nog lekker een klodder extra jam op.

Ingrediënten:
1 blikje tonijn in water
100 g witte bonen gekookt
75 g gedroogde tomaatjes
6 ansjovissen
½ rode ui
10 stuks zwarte olijven zonder pit
4 takjes platte peterselie
6 eetl. olijfolie
2 el appelazijn
1 mespuntje mosterd

Bereiding:
1. Laat de tonijn uitlekken. Pel de ui en snijd de helft in halve ringen.
2. Spoel de bonen af met koud water.
3. Hak de peterselie fijn.
4. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
5. Halveer de olijven.
6. Doe de tonijn bonen, tomaten, ansjovis, ui, olijven en peterselie in een schaal.
7. Breng op smaak met zout en peper.
8. Meng de mosterd door de azijn en klop er de olijfolie er door.
9. Giet de dressing over de salade.

De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*