Stadsmuseum Rhenen benoemt coördinator

RHENEN – Dit jaar opent het nieuwe Stadsmuseum Rhenen zijn deuren.
Daartoe wordt nu het monumentale Oude Raadhuis ingrijpend verbouwd.

De ambities van de opvolger van Museum Het Rondeel zijn groot. Om gestalte te geven aan alle plannen is Maike Woldring als coördinator en eindverantwoordelijke aangesteld door de Stichting het Oude Raadhuis. Woldring is vanaf heden verantwoordelijk voor de museale herinrichting, de bedrijfsvoering en marketing, en stuurt de vrijwilligersorganisatie aan. Ze volgt coördinator Inke Camphens op, die de transitie voorbereidde en Museum Het Rondeel leidde .

Het museum wil een levendige ontmoetingsplek worden rond de geschiedenis van de stad, rond kunst en cultuur. Naast een attractieve vaste presentatie, komt er een programma van tentoonstellingen en activiteiten. Ook herbergt Stadsmuseum Rhenen een VVV. Het wordt een netwerkmuseum, dat actief samenwerking zoekt in en buiten de stad. De officiële opening is voorzien voor september 2018.

Maike Woldring (58), kunsthistoricus, is een gedreven manager in de wereld van kunst en cultuurgeschiedenis. Ze werkte jarenlang als hoofd Marketing & Communicatie in musea. Zo zette ze het indertijd nieuwe Museum Het Valkhof in Nijmegen succesvol in de markt, met grote exposities als ‘De Gebroeders van Limburg’ en ‘De laatste Uren van Herculaneum’. In 2007 vestigde ze zich als cultureel ondernemer, was o.a. projectleider van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en kwartiermaker van de herinrichting van Fort Pannerden, fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze deed ook tal van opdrachten voor het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem-Nijmegen.

Maike Woldring: ‘Toen ik me verdiepte in het verhaal van Rhenen en ik de presentatie zag in Museum Het Rondeel, dacht ik meteen: hier liggen kansen die schreeuwen om verzilvering. Een blik in het Oude Raadhuis deed de rest: dit gebouw heeft allure, en gééft allure. Ik houd er van plekken met potentie vleugels te geven. Voor toeristen én inwoners van Rhenen moet Stadsmuseum Rhenen straks echt een aanwinst zijn. Daar zetten we ons met ons bestuur en team voor de volle 100 % voor in!’

Geef een reactie

*