Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Gelderse Vallei Zuid

VEENENDAAL – Maandag startte de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Gelderse Vallei Zuid.
Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Arnhem, Ede, Renkum, Rhenen, Rozendaal, Veenendaal en Wageningen.

Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 13 juli 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden drie informatieavonden georganiseerd.

In totaal gaat het om ongeveer 1.800 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 13 juli door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit zes dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1900 euro bij eenmalige afkoop of 15,00 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra.

Informatiebijeenkomsten
Afgelopen weekend viel een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Datum Plaats Locatie Adres
14-Mei, Bennekom, Zalen- en gemeentecentrum de Brink, Brinkstraat 36
15-Mei, Veenendaal, Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost Spiesheem 54
16-Mei, Oosterbeek, Lebret zalen en events, Lebretweg 51

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Overijssel en delen van Gelderland al succesvol afgerond.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.