Start Lock me Up Free a Girl Wageningen

WAGENINGEN – Burgemeester Geert van Rumund sluit dinsdag 15 mei om 10.00 uur de eerste Wageningse deelnemers aan Lock me Up Free a Girl op in hun hok.
Op het terras Café de Tijd op de Markt staan van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 mei twee hokken van 1 bij 2 meter, waarin tien mensen zich twaalf uur lang vrijwillig opsluiten.

Dit doen zij in het kader van Lock me Up Free a Girl, een actie om geld in te zamelen in de strijd tegen kinderprostitutie.

De landelijke actie wordt al enkele jaren in diverse plaatsen gehouden. Wageningen doet dit jaar voor het eerst mee. Hannie Preuter en Linda Lingbeek zijn de regio-ambassadeurs die de actie in Wageningen samen met Remco van Dijk van De Tijd organiseren. Door allerlei acties, een loterij en een veiling hopen zij zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel.

De opbrengst van de actie gaat volledig naar Free a Girl. Zij steunen organisaties in India en omliggende landen, die op gepassioneerde wijze strijden tegen kinderprostitutie. Dit doen ze door kinderen uit bordelen te bevrijden of van de straat te halen en een kans op een nieuwe toekomst te bieden. Zo zijn er al meer dan 4000 meisjes bevrijd. Ook heeft Free a Girl opvanghuizen uitgebreid en hebben ze de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Maar ook in ons eigen land komen mensenhandel en gedwongen prostitutie van jonge meisjes nog vaak voor. Ook hier strijdt Free a Girl tegen dit onrecht.

Waar/ wanneer
Datum: Dinsdag 15 mei
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Café De Tijd, Markt 12, Wageningen

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.