Start-ups zien voor het eerst daglicht in Utrecht

UTRECHT – Utrechtse en Flevolandse start-ups pitchen op 6 december bij Citysence voor het eerst hun bedrijfsconcept aan een regionale jury.
Jaarlijks starten ruim duizend jongeren in deze regio een start-up via een programma van Stichting Jong Ondernemen.

Op dit Company Launch evenement biedt de Stichting de veertig aangemelde lefgozers de kans om pitchervaring op te doen en te bepalen of hun bedrijfsidee levensvatbaar is.

De tieners en begin twintigers krijgen 3 minuten de tijd om indruk te maken op hun concurrenten en de driekoppige jury. Daarnaast is het een mooie kans om hun netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen. “We hebben er veel zin in, maar zijn gespannen, het bedrijf is nog pril en het is de eerste keer dat we een groot podium krijgen voor ons idee”, aldus Klaas Benschop medeoprichter van Innovision. Benschop vervolgd, “Een prijs winnen is mooi, maar we zijn al blij dat we de kans krijgen om in deze setting ervaring op te doen, we hopen op een mooi resultaat.”

In alle programma’s van Jong Ondernemen staat ‘doen’ centraal. Voor basisscholieren gaat het nog om virtuele ondernemingen, vanaf de middelbare school draait het al om echte bedrijven die worden opgericht, met echt geld, echte klanten en echte producten. Stichting Jong Ondernemen laat op dit moment op jaarbasis zo’n 80.000 jongeren kennis maken met ondernemerschap.

Junior- en Student Company
Tijdens Junior- en Student company ontwikkelen leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo, hbo en universitaire studenten een bedrijfsconcept en rollen dit uit gedurende een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal, verkopen hun product en zorgen voor een financieel overzicht. Jongeren ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe ze een start-up op kunnen zetten. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen het bedrijf zij het leukste vinden. De jongeren gaan door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aan met andere student companies.

Programma

  • 13:30 – 14:00 – Ontvangst
  • 14:00 – 14:30 – Welkomstwoord door Maurice Luimes en presentatie door Emile
  • Langerak, Ondernemerschap Academy
  • 14:30 – 16:00 – Pitches companies
  • 16:00 – 16:15 – Pauze en bekendmaking pitchfinalisten
  • 16:15 – 16:30 – Pitchfinale
  • 16:30 – 17:00 – Prijsuitreiking en borrel

Innovision
Innovision bestaat uit 6 gemotiveerde studenten van het Hoornbeeck College Amersfoort die de Easyplu op de markt willen brengen. De Easyplu is uniek vanwege zijn omgekeerde werking tegenover de normale paraplu. Ook zijn er een aantal handige toepassingen bijgekomen die het gebruik van de paraplu makkelijker maakt. Dus vanaf nu, Easyplu!

Deelnemende scholen: Aeres MBO Almere, Aeres Hogeschool Dronten, Hogeschool Utrecht, Hoornbeeck Amersfoort, Hogeschool Windesheim Flevoland, Nimeto en Erfgooiers college Huizen.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.