Stichting Vrienden van de Cunerakerk organiseert Vriendenavond

RHENEN – Stichting Vrienden van de Cunerakerk houdt op vrijdag 16 november 2018 haar jaarlijkse Vriendenavond voor vrienden en belangstellenden.
De bijeenkomst staat in het teken van het leven en werk van Anna Maria van Schurman.

Dr. Pieta van Beek, wetenschappelijk onderzoekster aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Stellenbosch, is al decennia bezig om het leven en werk van vergeten vrouwen te ontsluiten.De zeer geleerde, vrome en kunstzinnige Anna Maria van Schurman, de eerste studente in 1636, heeft volgens Jacob Cats in drie steden aan de Rijn gewoond. We weten dat ze in Keulen (aan de Rijn) geboren is en het grootste deel van haar leven in Utrecht (aan de Kromme Rijn) gewoond heeft. Maar in Rhenen? Pieta van Beek zal zich in haar lezing concentreren op de nog al te onbekende band tussen Anna Maria van Schurman en Rhenen.De Vriendenavond rond Anna Maria van Schurman wordt omlijst met passende muziek. Drs. Erik Heijermans, filosoof, wiskundige en kerkmusicus, zal op het orgel spelen, onder andere muziek van J.P. Sweelinck en Constantijn Huygens (Pathodia Sacra et Profana).

Stichting Vrienden van de Cunerakerk heeft als belangrijkste doelstellingen het betrekken van Rhenenaars – zowel bedrijven als particulieren – bij het wel en wee van de Cunerakerk en het leveren van financiële bijdragen aan de restauratie en het onderhoud van deze prachtige kerk.Bijna 600 jaar geleden werd de laatste hand gelegd aan de Cunerakerk. Een prachtig gotisch bouwwerk waarvan de karakteristieke toren gezichtsbepalend is voor de stad Rhenen en haar wijde omgeving. Vrienden van de Cunerakerk willen graag meehelpen aan de instandhouding van dit kostbare bezit. Kostbaar door zijn onbetaalbare pracht en uitstraling, maar ook financieel kostbaar door het vele onderhoud dat moet plaatsvinden.Cunerakerk zoekt vrienden!

Al vanaf € 35 per jaar bent u ‘Vriend van de Cunerakerk’. Speciaal voor Vrienden organiseren wij jaarlijks een concert, lezing of andere bijeenkomst. Als Vriend van de Cunerakerk krijgt u 10% korting op de concerten van Klassiek aan de Rijn.

Bron: Cultuur in Rhenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.