Streekontbijt in het stadhuis en filmavond Heerenstraattheater

WAGENINGEN – Dinsdag 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid.
Door heel Nederland vinden duurzame activiteiten plaats. Wageningen staat daar natuurlijk bewust bij stil, want duurzaamheid kan altijd een stapje beter.

Ontbijten in het Stadhuis
EerlijkWinkelen Wageningen organiseert samen met de gemeente een (h)eerlijk duurzaam streekontbijt op een unieke locatie: de streekkantine van het stadhuis. De streekkantine is een plek die niet zomaar toegankelijk is, maar wel speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid de deuren opent.

Lokale producten
In deze streekkantine worden dagelijks lokale producten geserveerd. Die kunnen nu geproefd worden. Wethouder duurzaamheid, Lara de Brito is daarbij aanwezig en vertelt wat juist deze kantine zo bijzonder maakt. Ook wordt verteld over de achtergrond van de producten en is er een muzikale verrassing. Wethouder Lara de Brito: “ik ben erg trots op onze streekkantine waar we veel lokale producten verkopen. Ook ben ik erg trots dat de Woningstichting en Solidez ook over zijn gestapt op lokale producten in hun kantine”.

Het ontbijt vindt plaats van 08.00 uur tot 09.00 uur en kost 5 euro per persoon. Locatie: Stadhuis Wageningen. Om voedselverspilling te voorkomen is reserveren verplicht via dvdd@wageningen.nl. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het bedrag kan bij aanvang gepind worden. Wilt u deze dag ook bewust duurzaam beginnen? Schuif dan gezellig aan!

Filmavond ‘Before the Flood’
De dag wordt afgesloten met een bijzondere filmavond in het Heerenstraat Theater met als thema klimaatverandering en duurzaamheid. Deze filmavond wordt georganiseerd door het Heerenstraat Theater, de gemeente en EerlijkWinkelen Wageningen.

Gastspreker Reinier van den Berg
De filmavond trapt af met een lezing van gastspreker Reinier van den Berg. Meteoroloog Reinier van den Berg is naast weerman van RTL ook actief op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid en geeft een passende inleiding op de film Before the Flood (2016).

Before the Flood
In de film wordt Leonardo di Caprio drie jaar lang gevolgd terwijl hij de wereld over reist. Door zijn ogen wordt de kijker meegenomen met wat klimaatverandering op aarde teweegbrengt. Deze film, gemaakt in opdracht van National Geographic, laat zien wat je nú kan doen om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties. De film is Engels gesproken zonder ondertiteling.

Duurzame hapjes
De studenten van Rijnijssel Vakschool Wageningen maken voor deze avond speciale duurzame hapjes die tijdens de pauze worden geserveerd.

Reserveren
De filmavond start om 19.30 uur in het Heerenstraat Theater en is gratis te bezoeken maar reserveren is verplicht, er zijn maximaal 100 stoelen beschikbaar. Reserveren kan via het reserveringssysteem van het Heerenstraat Theater. Kijk voor meer informatie op www.heerenstraattheater.nl/dagvandeduurzaamheid

Het hele programma van de Dag van de Duurzaamheid is ook terug te vinden op: http://proefwageningen.nl/dagvandeduurzaamheid/

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.